banner
13

Müftü Güller, ‘3 ayları dolu dolu geçirmeliyiz’

aksaray İl müftüsü hasan hüseyin güller, üç ayların müslümanlar için büyük bir fırsat olduğunu belirterek; “bu mübarek aylarda efendimizin sünnetine uygun olacak şekilde pazartesi ve perşembe günlerini oruçlu geçirmek suretiyle..

Müftü Güller, ‘3 ayları dolu  dolu geçirmeliyiz’
banner

aksaray İl müftüsü hasan hüseyin güller, üç ayların müslümanlar için büyük bir fırsat olduğunu belirterek; “bu mübarek aylarda efendimizin sünnetine uygun olacak şekilde pazartesi ve perşembe günlerini oruçlu geçirmek suretiyle değerlendirebiliriz” dedi.

Üç aylarda allah”ın rahmetinden bolca istifade edilmesi gerektiğine değinen güller, “allah”ın rızasını talep ederek kulluğumuza, ibadetlerimize hayır hasenatımıza ağırlık vermemiz lazım. tabi bu üç aylar, diğer zamanlara göre farklı bir zaman dilimidir. Öncelikle üç aylar recep, Şaban ve ramazan aylarından oluşur. recep ve Şaban ayları aslında ramazan ayı için bir hazırlıktır. peygamber efendimiz (s.a.v.) bu ayları ibadet ile geçirirmiş. pazartesi, perşembe günleri başta olmak üzere bu günleri mümkün olduğunca oruçlu geçirmeye gayret gösterirmiş. bizlerde kur”an- kerim ayı olarak bildiğimiz ramazan ayına hazırlık olması açısından üç aylarda efendimizin sünnetine uygun olacak şekilde bugünleri değerlendirebilir ve ihya edebiliriz. bir diğer değerlendirme yolu da kur”an-ı kerim okumaktır. kur”an-ı kerim bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesinde indirilmiştir” diye konuştu.

kuran-i kerİm okumayi

bİlmeyenlere davet

güller, üç ayların her ayda bir hatim indirilerek taçlandırılması gerektiğini belirtti. kur”an-ı kerim okumayı bilmeyenleri kur”an kurslarına davet eden güller, “diyanet İşleri başkanlığımız yüz yüze eğitimin yanı sıra uzaktan eğitim imkânı da sunuyor. bu fırsattan tüm aksaray halkının yararlanmasını istiyoruz” dedi.

İdlİb İçİn yardim kampanyasi

aksaray İl müftülüğü ve türkiye diyanet vakfı ile birlikte zor şartlar altında hayat mücadelesi veren İdlib için bir yardım kampanyası başlattıklarını söyleyen güller, “yardımları 8-9 Şubat tarihlerinde göndereceğiz. bu konuda bize destek olmak isteyen vatandaşlarımız müftülük ile camilerimize müracaat ederek yardımlarını ulaştırabilirler. bunun yanında pandemi döneminde tedbirlerimizi almakta asla ihmalkâr davranmayalım. rabbim inşallah en kısa zamanda bu hastalıktan milletimizi ve insanlığı kurtarsın” şeklinde konuştu. foto-haber: ali furat  

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası