banner
Gündem

Muhasebe Mesleğinin dünü-bugünü anlatıldı

aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler fakültesi”nde (İİbf) "aksaray”da muhasebecilik ve muhasebe mesleğinin dünü ve bugünü" konulu konferans düzenlendi. aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler fakültesi”nde (İİbf) "aksaray”da muhasebecilik ve..

Muhasebe Mesleğinin  dünü-bugünü anlatıldı
banner

aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler fakültesi”nde (İİbf) "aksaray”da muhasebecilik ve muhasebe mesleğinin dünü ve bugünü" konulu konferans düzenlendi.
aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler fakültesi”nde (İİbf) "aksaray”da muhasebecilik ve muhasebe mesleğinin dünü ve bugünü" konulu konferans düzenlendi.
konferansta aksaray serbest muhasebeci mali müşavirler odası başkanı melih Özan, muhasebe mesleğinin geçmişi ve günümüzdeki uygulamalarını anlattı.
Özan, muhasebe ve mali müşavirlik mesleğinin günümüzde mevzuatla en çok irtibatı olan bir meslek olduğunu söyledi. Özan; “muhasebe ve mali müşavirlik mesleği günümüzde mevzuatla en çok irtibatı olan bir meslektir.  resmi gazete”de kanun, tebliğ, yönetmelik vb. mevzuatın çoğu bizleri doğrudan ya da dolaylı olarak ilgilendirmektedir. mali müşavirliğe giriş için lise mezunu bir kişinin; dört yıllık üniversite eğitimi de dahil olmak üzere, ortalama 9 yıllık bir eğitim, çalışma ve staj süresine ihtiyacı vardır.”şeklinde konuştu.
türkiye genelinde 120 bin civarında aksaray”da ise 192 kayıtlı mali müşavir olduğunu kaydeden Özan, şöyle devam etti: "aksaray serbest muhasebeci mali müşavirler odası olarak her zaman aksaray Üniversitemizin yanındayız. çok değerli hocalarımızın eğitiminin kalitesini ve sizleri çok güzel motive ettiklerini gözlerinizden okuyorum. bu günlerinizin ve okulunuzun kıymetini bilin, lütfen."
oda sekreteri abdurrahman Özkan ise mali müşavirlik bürolarında yapılan işler, verilen beyanlar ve bir aylık iş yükü hakkında bilgiler verdi. eskiden kullanılan facit hesap makinesi, şeritli hesap makinesi ve 1960″lı yıllara ait eski bir yevmiye defteri öğrencilere gösterildi.
 
konferansa İİbf dekanı prof. dr. nafiz tok, dekan yardımcıları doç. dr. gülin tabakan ve dr. Öğr. Üyesi Ömer yazan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. foto-haber: dilara arslangedİklİ
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası