banner
13

Nüfus Müdürlüğü yeni yüzü ile hizmette

 melendizli, çalışma alanlarının içerisinde konumlandırılan danışma alanı sayesinde vatandaşların doğru ve yönlendirici bilgiye en kısa sürede ulaşabilmelerinin sağlandığı söyledi. aksaray nüfus müdürlüğü İçişleri bakanlığı nüfus ve vatandaşlık İşleri genel müdürlüğü..

Nüfus Müdürlüğü yeni yüzü ile hizmette
banner

 melendizli, çalışma alanlarının içerisinde konumlandırılan danışma alanı sayesinde vatandaşların doğru ve yönlendirici bilgiye en kısa sürede ulaşabilmelerinin sağlandığı söyledi. aksaray nüfus müdürlüğü İçişleri bakanlığı nüfus ve vatandaşlık İşleri genel müdürlüğü tarafından başlatılan ‘konsept nüfus müdürlüğü” uygulaması kapsamında yenilendi. uygulama ile çağdaş, konforlu, kurumsal kimliğin ön planda tutulduğu yeni çalışma alanları tasarlandı.
yapılan hizmetler ve yenilikler hakkında egemen gazetesi”ne açıklamalarda bulunan İl nüfus ve merkez İlçe müdürü bülent melendizli, “2021 yılında merkez ve 6 ilçemizde yenileme çalışmalarını bitirdik. sadece sultanhanı ilçesinde bu konsept çalışmamız kaldı. bu şekilde hizmet alan ve hizmet veren memurlarımız daha rahat bir ortamda işlemlerini yürütebiliyorlar” dedi.

salgin nedenİ İle
randevulu hİzmet
koronavirüs nedeni ile randevulu sistemde hizmet vermeyi sürdürdüklerini belirten melendizli, “kimlik kartı, sürücü belgesi, pasaport gibi işlemlerin tamamını randevu ile yürütüyoruz. vatandaşlarımız randevu için randevu.nvi.gov.tr adresini ziyaret edebilir veya 199 çağrı merkezinden yardım isteyebilirler. acil durumlarda randevu olmadan gelen vatandaşlarımızın da işlemlerinde yardımcı oluyoruz. bu yıl 3 bin 608 pasaport, 4 bin 593 kişiye ise ilk kez sürücü belgesi verdik. 4 bin 788 kişinin ise sürücü belgesini yeniledik. yurt dışından gelen 63 kişinin sürücü belgesini değiştirdik.28 bin 360 kişinin de nüfus kimlik kartını yenisi ile değiştirdik. 32 tane uluslararası aile cüzdanı verdik. adres geç bildiriminden dolayı ise bu yıl bin 50 kişiye cezai işlem uyguladık. geç bildirimin cezası aylık 94 tl. vatandaşlarımız yeni bir yere taşındığında ceza yememek için 20 iş günü içinde bize başvurması lazım” diye konuştu.
melendizli, aksaray merkezde 2 bin 339 kişinin evlendiğini, 953 kişinin ise boşandığını sözlerine ekledi. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası