banner
Gündem

Öğrenciler hem beceri hem de kazanç elde ediyor

hİzmet sektÖrÜ eleman İhtİyacini bu lİseden karŞiliyor aksaray”da özel sektörün kalifiye elaman sorununa çözüm olması için eğitim veren uluırmak mesleki ve teknik anadolu lisesi”nde, nitelikli ara ve ana eleman yetiştiriliyor…

Öğrenciler hem beceri hem de kazanç elde ediyor
banner

hİzmet sektÖrÜ eleman İhtİyacini bu lİseden karŞiliyor
aksaray”da özel sektörün kalifiye elaman sorununa çözüm olması için eğitim veren uluırmak mesleki ve teknik anadolu lisesi”nde, nitelikli ara ve ana eleman yetiştiriliyor. uluırmak mesleki ve teknik anadolu lisesi okul müdürü ergün demirer, aksaray egemen gazetenize yaptığı açıklamada, otelcilik ve turizm sektörüne ara eleman yetiştirdiklerini söyledi.
‘3 bİn 900 ÖĞrencİnİn
yemek İhtİyaci karŞilaniyor”
eleman ihtiyacının yanında yükseköğretime yerleşecek öğrencilere akademik destek sağlayarak; mutfak, servis ile ön büro personeli de yetiştirdiklerini belirten demirer, “millî eğitim bakanlığımızın taşımalı eğitim uygulaması kapsamında aksaray genelinde okuyan öğrencilerimizin öğlen, sıcak yemek ihtiyacını karşılıyoruz. Şehir genelinde taşımalı eğitim gören 3 bin 900 öğrencimizin yemeği okulumuzun mutfağında hazırlanıyor. buradan mezun olan ve eğitimini sürdüren öğrencilerimiz ile öğretmenlerimiz bu çalışmalarda büyük rol alıyorlar. yemek konusunda gece gündüz demeden çalışan ekimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
demirer, kentte kaliteli hizmet almayı sağlayabilecek takviye iş gücünü karşılamak amacıyla uluırmak lisesi”nde nitelikli, eleman yetiştirildiğini belirtti. mezun olan öğrencilerin şehirdeki otel, restoran ve kafeteryaların yanı sıra uygulama otelinde hem hizmet verdiklerini hem de staj yaptıklarını kaydetti.
‘Şehrİmİz her geçen
gÜn gelİŞİyor”
bir işletme de staja başlayan her öğrenci için devlet tarafından 350 ile 550 tl arasında destek sağlandığını ifade eden demirer, şöyle konuştu;  ” Öğrencilerimiz aylık geliri bin 700 tl para kazanıyor ve sigortalarını okul olarak biz yapıyoruz. Şehrimiz her geçen gün gelişiyor. vatandaşların kaliteli hizmet almak istemesiyle iş gücü ihtiyacı ortaya çıkıyor. okul olarak iş gücünü karşılamak konusunda zorlanmıyoruz.”
‘sektÖrde yetİŞtİrdİĞİmİz
ÖĞrencİlere İhtİyaç var”
son yıllarda turizm bölgelerinde ara eleman ihtiyacı duyulduğunu söyleyen demirer, 150″ye yakın stajyer öğrencinin bu bölgelerde hizmet verdiğini belirtti. İşletmelerin 450″ye yakın öğrenci talebinde bulunduğunu kaydeden demirer, “daha fazla stajyer öğrenci çalıştırmak isteyen antalya”daki turizmciler bize serzenişte bulunuyor. ben de onlara bu memleketin ekmeğini yiyen çocukların, öncelikle buradaki insanlara hizmet etmek durumunda olduğunu bildiriyorum. aksaray”da ki işletmelerle irtibat halindeyiz. staj boyunca öğrencilerimizi sürekli olarak ziyaret ederek, takip ediyoruz. Şehrimizde 28 işletmede; garson, komi, aşçı, aşçı yardımcısı, ön büro elemanı, kat hizmetleri personeli gibi stajyerler bizim okulumuzdan tercih ediliyor. bu bizim için gerçekten sevindirici bir durum” dedi.
‘hem staj yapiyorlar hem
harçliklarini kazaniyorlar”
okulun bir döner sermaye işletmesinin olduğunu belirten demirer, 2019 yılında yıllık kazançları ile türkiye”de ilk 20 okul içerisine girmeyi başardıklarını söyledi. okulun ihtiyaçlarını kendi geliri ile karşıladığını kaydeden demirer,”kazandığımızla kendi ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. ayrıca öğrencilerimizin öğlen vakti yemeğini yiyebileceği günlük 30 tl”lik bir puantaj hesabı var. yaz döneminde stajyer öğrencilerimiz bin 700 tl maaş alıyor. kışın ise okul döneminde öğrencilerimiz yarı zamanlı çalışıyor. burada nöbet veya farklı bir işte görevlendirilip 1 saatlik çalışma ile 30 puantaj aktaracak şekilde işaretleniyor. banka hesaplarına harçlıkları ay sonunda yatırılıyor. Öğrencilerimiz burada hem staj yapıyorlar, hem de harçlıklarını çıkarıyorlar. lisemiz sayesinde hizmet sektörü ara eleman ihtiyacını karşılıyor” diye konuştu. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası