banner
Gündem

Öğrencilerden, sokak hayvanlarına sıcacık proje

1981 gazipaşa İlkokulu öğrencileri, soğuk kış günlerinde sokak hayvanları için sıcacık bir projeye imza attı. 1981 gazipaşa İlkokulu 2/c sınıfı öğrencilerinin çevresindeki canlılara karşı sevgi ve saygı duyması, merhamet ve..

Öğrencilerden, sokak hayvanlarına sıcacık proje
banner

1981 gazipaşa İlkokulu öğrencileri, soğuk kış günlerinde sokak hayvanları için sıcacık bir projeye imza attı.
1981 gazipaşa İlkokulu 2/c sınıfı öğrencilerinin çevresindeki canlılara karşı sevgi ve saygı duyması, merhamet ve şefkat duygularının gelişmesi amacıyla değerler eğitimi projesi kapsamında sokak hayvanlarına ve barınaktaki hayvanlara çeşitli yardımda bulundular.
hayvan dostu öğrenciler, öğretmenlerinin derslerde öğrettikleri bilgiler ışığında hem sokak hayvanlarının sevgisini kazandılar. proje kapsamında aksaray belediyesi sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi”ni de ziyaret ederek hayvanlarla temasa geçtiler.
büyük bir zevkle yardım yaptıklarını dile getiren öğrenciler, sokak hayvanlarının aç kalmaması adına küçük de olsa katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

‘bİr el de sİz uzatin”
1981 gazipaşa İlkokulu çevresinde özellikle kış mevsiminde yiyecek ve içecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için mama ve su bırakılıyor. sınıf öğretmeni ve proje sorumlusu fuat vurgun, değerler eğitimi faaliyetleri kapsamında öğrencilere, başka canlara karşı sorumluluk bilincini aşılamak amacıyla ‘bir el de siz uzatın” adlı projeyi hayata geçirmeye karar verdiklerini belirtti. vurgun, velilerden ve öğrencilerden büyük destek gördüklerini anlattı.

‘bÜyÜk destek gÖrdÜk”
Öğrencilerin gönüllü olarak ikamet adreslerinde ve çevresindeki sokak hayvanlarına yardım yapmayı kabul ettiğini söyleyen vurgun,  velilerden ve hayvan sever vatandaşlardan da büyük destek gördüklerini aktardı.
kış mevsiminde sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta daha fazla zorlandığını belirten vurgun, “amacımız aç kalan hayvanlara yiyecek temin etmekti. Öğrencilerimizin, sokakta yaşayan dostlarımıza yardım etmeye alıştırmak için böyle bir proje hazırladık. zira çevremizde sokak hayvanları konusunda duyarlı olan insanların yanı sıra karşı olan insanlar da var. yiyeceğin ne kadar önemli olduğunu aç kaldığımız zaman fark ediyoruz. İnsanlar için yiyeceğe ulaşmak kolaydır ama hayvanlar için o bu kadar kolay değil. bu yüzden sokak hayvanlarına karşı duyarlılığın artmasını bekliyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.
projenin daha fazla ses getirmesi ve farkındalığın oluşması adına konuşan vurgun, öğrencilerin ve vatandaşların yalnızca 4 ekim hayvanları koruma günü”nde değil, proje kapsamında ikametlerine yakın bölgelere, günlük yiyecek içecekler bırakarak onların kışı rahat geçirmelerini sağlamak gerektiğini vurguladı. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası