banner
Gündem

Öğrencilerle diyabette farkındalık

Ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelen diyabetin önlenmesi ve kontrol edilmesi amacıyla aksaray”da diyabete farkındalık etkinlikleri düzenlendi. aksaray sağlık müdürlüğü 14 kasım dünya diyabet günü etkinlikleri çerçevesince aksaray..

Öğrencilerle diyabette farkındalık
banner

Ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelen diyabetin önlenmesi ve kontrol edilmesi amacıyla aksaray”da diyabete farkındalık etkinlikleri düzenlendi.
aksaray sağlık müdürlüğü 14 kasım dünya diyabet günü etkinlikleri çerçevesince aksaray atatürk anadolu lisesi”ndeki öğrencilere “diyabet her aileyi İlgilendirir” sloganıyla diyabetten korunmanın önemi ve nasıl korunulması gerektiği hususunda eğitim verdi.
İl sağlık müdürlüğünden yapılan açıklamada: “aksaray Şehirlerarası otobüs terminalinde stant açılarak, bireylerin kan şeker ölçümü, tansiyon ölçümü beden kitle indeksi değerlendirmesi ve diyabet yatkınlık risk anketi yapılarak riskli bireylerin sağlık kuruluşlarına yönlendirilmesi sağlandı” denildi.
etkinlikte vatandaşlara tişört, broşür ve kitapçık dağıtıldı. diyabette fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek amacıyla İl sağlık müdürlüğü personelleri yürüyüş gerçekleştirdi. (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası