banner
Gündem

‘Önceliğimiz kan merkezi’

aksaray kızılay Şube başkanı yusuf Öztürk, aksaray”da önemli bir eksiklik olan kan merkezi için çalışma başlattıklarını söyledi. aksaray”ın kan bağışında çok önemli bir konumda olduğunu ve aksaray halkının kan verme..

‘Önceliğimiz kan merkezi’
banner

aksaray kızılay Şube başkanı yusuf Öztürk, aksaray”da önemli bir eksiklik olan kan merkezi için çalışma başlattıklarını söyledi.
aksaray”ın kan bağışında çok önemli bir konumda olduğunu ve aksaray halkının kan verme bilincinin yüksek olduğunu vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu; “aksaray kan toplama konusunda bölgede en istikrarlı illerin başında geliyor. halkımız bu konuda duyarlı. böyle bir ilde kan merkezi olmazsa olmaz bir ihtiyaç. biz de bu ihtiyaca binaen kan merkezi kurulması için girişim başlattık. Şuanda çalışmalarımız devam ediyor. kızılay binamızın bulunduğu alana ya da yakınında bir yere kan merkezi kuracağız. artık aksaray halkının ve çevre illerin kan ihtiyaçları bu merkez sayesinde ilimizden karşılanmış olacak”
‘kizilay olarak her tÜrlÜ afede haziriz”
aksaray”da meydana gelebilecek olası afetlere karşı kızılay”ın her daim hazır olduğunu söyleyen Öztürk; “aksaray kızılay şubesi, aksaray”da oluşacak herhangi bir afette afad ile işbirliği içerisindedir. bu durum sadece aksaray”a özel değil, genel anlamda da böyle. afad ve kızılay olarak yardıma muhtaç insanlara her an yardım için hazırız. yalnız afad bu işin sistematik kısmında, biz de insanların barınma, yeme, içme gibi temel ihtiyaçları söz konusu olduğunda devreye giriyoruz” dedi.
‘gençlİk yapilanmasina Önem verİyoruz”
gençlik yapılanmasına da oldukça önem verdiklerini ifade eden Öztürk, bu kapsamda aksaray Üniversitesi(asÜ) ile koordineli birçok çalışma yürüttüklerini belirtti.
Öztürk; “gençlik kollarımız var. çoğunlukla üniversite örgencilerimizden oluşuyor. bu bağlamda yardım için üniversite örgencileri ile birlikte hareket ediyoruz. yine ihtiyaç sahibi öğrenciler için açtığımız butiklerimiz var. Öğrenciler buradan ücretsiz olarak ayakkabı, mont gibi temel giyim ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. kan bağışı içinde zaman zaman üniversitede faaliyetlerimiz oluyor. duyarlı öğrencilerimiz kan bağışında bizim en büyük yardımcılarımız. gençlerin bu sosyal ve kültürel duyarlılığı da bizleri mutlu ediyor” diye konuştu. foto-haber: ebru kaymakci (asÜ İletişim fakültesi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası