banner
Özel

OSB 4’üncü genişleme bölgesi için hazırlanıyor

AKSARAY OSB İÇ ANADOLU’NUN PARLAYAN YILDIZI HALİNE GELDİ Aksaray Organize Sanayi Müdürü Ali Bay, son yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Organize sanayide çarkların hızla döndüğünü ve Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında yeni..

OSB 4’üncü genişleme bölgesi için hazırlanıyor
banner

AKSARAY OSB İÇ ANADOLU’NUN PARLAYAN YILDIZI HALİNE GELDİ

Aksaray Organize Sanayi Müdürü Ali Bay, son yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Organize sanayide çarkların hızla döndüğünü ve Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında yeni kazandırılan yatırımlarla Aksaray’ın İç Anadolu’nun parlayan yıldızı haline geldiğini belirten Bay; “Aksaray Organize Sanayi’de toplam alanımız bin 298 hektar. Toplam sanayi parselimiz ise 584. Bunun 583’ünü tahsis ettik. Şu anda doluluk oranımız ise yüzde 99 ve üretime geçen fabrika sayısı ise 282. Üretime geçme aşamasında olan 60 fabrikamız var. Yapımı devam eden ise 196 fabrika ve proje aşamasında olan 45 fabrikamız var. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu verilerine göre inşaatı devam eden fabrika sayısında ise Aksaray olarak Türkiye 3’üncüsüyüz. Şehrimizde ileriki zamanda çalışan sayımız da ciddi oranda artacak” dedi.

OSB, 14 BİNE YAKIN İSTİHDAM SAĞLIYOR

4’üncü genişleme alanıyla ilgilide çalışmaların devam ettiğini belirten Bay, “Bu genişleme alanının da açılması ile birlikte OSB farklı bir noktaya gelecek. Orta Doğu ile Avrupa ülkelerine gıda başta olmak üzere, makine, tesisat, tekstil gibi birçok ihracat yapan ulusal firmamız var. Bu firma sayılarında da ciddi oranda artışlar olacak. Şuanda 282 firmada 14 bine yakın çalışan var.5’inci bölge teşvikinden yararlanıyoruz. SSK indirimi, krediden faydalanma gibi önemli avantajlar var. İlk kurulumda gümrük vergisi muafiyeti var. Birde makine ve tesisatta KDV iadesi gibi desteklerden yararlanıyoruz” diye konuştu.

GEÇEN YILIN REKORUNU KIRACAĞIMIZDAN EMİNİM

Üretimde rekor kırılacağını da aktaran Bay, “OSB olarak Türkiye’nin 11. büyük OSB’si durumundayız. 4’üncü genişleme sonrası ise daha ön sıralarda yer alacağız.2023 yılının ilk 5 ayında ciddi bir üretimimiz oldu. Yıl sonu ise bir önceki yılın rekorunu kıracağız gibi gözüküyor. Bunu tüketilen doğalgaz ve enerjiden görebiliyoruz. Biz de fabrikalarımız daha iyi koşullarda hizmet verebilmesi adına OSB’nin yeşil alan ve peyzaj çalışmalarından, güvenlik, itfaiye gibi birçok birimine varana kadar en ince ayrıntıları düşünerek hizmet ağımızı genişletiyoruz. Arısu Su Arıtma Sistemi, elektrik, doğalgaz ve su sistemlerimiz 24 saat kesintisiz hizmet veriyor. Genel temizliği ve alt yapının tamamını biz karşılıyoruz” dedi. Foto-Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası