banner
Gündem

‘Peygamberimiz ve Aile’

müftü cemalettin bal, diyanet İşleri başkanlığının, 2019 yılı mevlid-i nebi haftası”nın ana temasını ‘peygamberimiz(sav) ve aile” olarak belirlediğini aktardı. konuyla ilgili açıklama yapan müftü bal; “rebîu”l-evvel ayının 12.ci gecesinde; bütün..

‘Peygamberimiz ve Aile’
banner

müftü cemalettin bal, diyanet İşleri başkanlığının, 2019 yılı mevlid-i nebi haftası”nın ana temasını ‘peygamberimiz(sav) ve aile” olarak belirlediğini aktardı. konuyla ilgili açıklama yapan müftü bal; “rebîu”l-evvel ayının 12.ci gecesinde; bütün insanlığa gönderilmiş bir rahmet vesilesi ve hidayet rehberi olan efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem” in dünyayı teşriflerinin sene-i devriyesi mevlid kandilini idrak edeceğiz İnşallah. bütün müminlerin sevgide buluştukları ortak payda, elbette başta rabbimizin sonra ise fahr-i kâinat mefhar-i mevcudat muhammed mustafa sallallahu aleyhi ve sellem” in sevgisidir. allahu teala”nın ilk yarattığı nur, habibullah aleyhisselam ın nurudur. kâinat o”nun nurundan yaratılmıştır. o, her davranışıyla müminler için en güzel örnektir. bütün insanlığa gönderilmiş bir rehberdir. peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem bizlere varoluşumuzun gayesini haber vererek allah”a kul olmanın, o “nun rızasını ve cennetini kazanmanın yollarını öğretmiş, özüyle ve sözüyle, her haliyle bizler için ahlak, iffet, şefkat, merhamet ve adalete dair muhteşem bir örnek olarak yaşamıştır.
bizler için her konuda olduğu gibi aile olarak ta en güzel örneği sunan peygamberimiz aleyhisselatü vesselam, iyi bir aile olmanın önemini ve nasıl iyi bir baba ve ideal bir eş olunabileceğini bizzat kendi mübarek yaşantısıyla göstererek hadis-i şeriflerinde de, “sizin en hayırlınız, ailesine karşı en hayırlı olanınızdır. ben de aileme karşı en hayırlı olanınızım.” (tirmizî, menâkıb, 63) buyurmuşlardır. efendimiz aleyhisselatü vesselam, aile hayatıyla vefalı ve duyarlı bir eş, şefkatli bir baba, sevecen bir dede, mütevazı bir dost ve örnek bir akraba olarak bizlere ışık tutmuştur” dedi.  (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası