banner
13

PTT DEĞERLERİMİZİ YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR

mektup değerimizdir “mektubu neredeyse bütünüyle devreden çıkaran internet haberleşmesi, duyguları körelterek insanlar arası ilişkileri sığlaştırdı” ”en özel anıların paylaşıldığı, eskilerin elinden düşürmediği mektup, hem tarihsel hem de yazınsal bir değer..

PTT DEĞERLERİMİZİ YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR
banner

mektup değerimizdir

“mektubu neredeyse bütünüyle devreden çıkaran internet haberleşmesi, duyguları körelterek insanlar arası ilişkileri sığlaştırdı” en özel anıların paylaşıldığı, eskilerin elinden düşürmediği mektup, hem tarihsel hem de yazınsal bir değer olarak yok olmaya yüz tutuyor.
eski zamanların iletişim aracı olan mektubun türkiye genelinde değer kaybettiğini dile getiren aksaray ptt başmüdürü ali İrfan gönül, “mektup yazmanın kaybolmaması için okullarda projeler yaparak çocuklarımızda mektup yazmayı alışkanlık haline getirmeyi hedefliyoruz. burada çocuklara zarf ile kâğıdını veriyoruz, öğrenciler mektupları yazdıktan bir müddet sonra onlardan toplayıp adreslerine ulaştırıyoruz. amaç burada yazı yazmayı ve mektup ile iletişim sağlamayı etkin hale getirmek ”dedi.
mektup kÜltÜrÜ yenİden
canlansin İstİyoruz
birçok insanın özel anılarına şahit olduğunu belirten gönül, “Önceden askerde olan birinin çocuğu olurdu. çocuğun saçını keser gönderirlerdi. ben o günlerde memurdum. annesi kestirdiği saçı zarfa koyar gönderirdi. ama günümüzde bunlara gerek yok. 10 saniye sonra karşında gibi görüşebiliyorsunuz. ama yazı hiçbir zaman kaybolmuyor. hem bir belge hem de anı olarak kalıyor. bizim amacımız mektup kültürünü tekrardan canlandırmak. bu yıl aksaray Üniversitesi (asÜ) ile de protokol hazırladık. Özel günlerde üniversite öğrencilerimizle iyi bir çalışma yapmayı hedefliyoruz ”diye konuştu.
en çok bankamatİk bİzde
aksaray”da hizmet kapsamında çok yol kat ettiklerini de aktaran gönül, “göreve geldiğimiz günden bu güne 5 şubemizi iki katına çıkararak merkezimizle beraber 9 mahallemizde hizmet vermeye başladık. bunun yanında 8 beldemizde de acente açtık. Şu anda şehir genelinde 14 farklı noktada atm hizmeti veriyoruz. bankalar denetleme kurumu raporlarına göre aksaray”da en fazla bankamatiğe sahip olan kurum biziz. burada amacımız vatandaşımın hak ettiği hizmeti daha çabuk ve daha kısa sürede almasını sağlamak. kurumumuzu çağın gereğine uygun bir hale getiriyoruz. günümüz insanı daha fazla teknoloji ile iç içe hizmet almak istiyor. personellerimizi bu konuda eğitimden de geçiriyoruz ”şeklinde konuştu.
tek ÖncelİĞİmİz hİzmet
Şehir genelinde 135 personel ile hizmet verdiklerinin de altını çizen gönül, ”aksaray”da aylık ortalama 210 bin işlem adedimiz var. bunun içinde ptt bank ve kargo hizmetleri de var. biz şehirde bir denge unsuru görevi yapıyoruz. sonuçta kamu olarak vatandaşa daha iyi hizmet ve daha kısa sürede kalite hizmeti vermek için buradayız. fiyat bizim için ikinci sırada. Önceliğimiz vatandaşa iyi bir hizmet verebilmek. Şehrimizde her iki kişiden biri aylık olarak ptt”ye uğruyor. buda bizim için türkiye genelinde bir başarı. hedefimiz bu başarıyı daha üst seviyeleri çıkarmak ”dedi. foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası