banner
13

Rengârenk görünümlü kurutulmuş meyveler

lezzetlİ ve faydali: tropİkal meyve kurulari yaz mevsiminde tüketmeye alışık olduğumuz tropikal meyveleri, artık kurutulmuş olarak raflarda da görmek mümkün. geleneksel olarak kış aylarına hazırlanan kayısı, incir, erik, üzüm gibi..

Rengârenk görünümlü kurutulmuş meyveler
banner

lezzetlİ ve faydali: tropİkal meyve kurulari

yaz mevsiminde tüketmeye alışık olduğumuz tropikal meyveleri, artık kurutulmuş olarak raflarda da görmek mümkün. geleneksel olarak kış aylarına hazırlanan kayısı, incir, erik, üzüm gibi meyve kurusuna; kivi, ananas, mango, avokado gibi tropikal meyvelerde eklendi.
lokman aktarın işletmecisi olan İsrafil küpeli, bu işin eğitimini aldığını söyledi ve ekledi “baharatların, kurutulmuş meyvelerin ve organik ürünlerin insanlara yararı nedir, herhangi bir hastalıkta neyin iyi geleceğine dair bu işin eğitimini aldım. İnsan sağlığı çok önemli bir konu. bu işin eğitimini almayan insanlar bu işi yapmamalı”
kurutma işleminin yiyecekleri korumak için kullanılan en eski yöntemlerden biri olduğunu söyleyen küpeli, “kurutma işlemi ile meyveler uzun süre dayanıklılığını korur ve bu meyveler şekerle kurutulduğundan bozulma gibi bir ihtimali yoktur. kurutulmuş meyve ve sebzeleri alırken doğal kurutulmuş olanlar tercih edilmeli ”diye konuştu.
kuru meyvelere talep fazla
kuru meyvelere talebin oldukça fazla olduğunu söyleyen aktar küpeli, yaptığı açıklamada, tropikal kuru meyvelerin renkleri ile vatandaşların çok dikkatini çektiğini dile getirdi.
küpeli, kurutulmuş tropikal meyvelerin raf ömrünün bir yıldan fazla olduğunu belirterek, meyvelerin kilosunun 60 tl olduğunu söyledi.
tropikal kuru meyveleri çeşit olsun diye bulundurduğunu anlatan küpeli, "tropikal kurutulmuş meyveleri genelde pasta, kek yapımında kullanmak için alıyorlar. çerez olarak tüketen de bir çok kişi bulunuyor" dedi. foto-haber: Şeyda coŞar
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası