banner
Gündem

Şahin, ‘30 Ağustos eşsiz ve müstesna bir zaferdir’

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kurtuluş mücadelesinin, 30 Ağustos 1922’de eşsiz ve müstesna bir zaferle taçlandığını söyledi. Rektör Şahin, 30 Ağustos Zafer..

Şahin, ‘30 Ağustos eşsiz ve  müstesna bir zaferdir’
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kurtuluş mücadelesinin, 30 Ağustos 1922’de eşsiz ve müstesna bir zaferle taçlandığını söyledi.

Rektör Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıldönümü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı. Esareti kabul etmeyen, şehitlerin kanlarıyla sulanan vatan toprağının özgürlüğünü canından aziz bilen ve ay-yıldızlı bayrağın hür biçimde dalgalanmasının önünde hiçbir engel tanımayan kahraman ecdadın, emperyalist güçleri kendi kirli çukurlarında boğduğunu kaydeden Prof. Şahin, “Eşsiz zaferin 100’üncü yılına eriştik; mutluyuz ve gururluyuz… Bu büyük zafer, özgürlük ve hürriyet aşkının somutlaştığı bir dönüm noktası olmasının ötesinde, karanlık hiçbir gücün imanı, bayrak aşkını ve vatan sevdasını aşamayacağının abideleşmiş bir göstergesidir. ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyen, teslim olmayı bütünüyle reddeden ve kendisine biçilen esaret kaftanını yırtıp atan ecdadın büyük ruhu, mücadelesi ve tarih sahnesinde eşine az rastlanır direnişi bugün de hepimize yol göstermekte, ilham olmaktadır. Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin aydınlık yarınları, birliğimizin daim olması, milli ve manevi değerlerimizin ilelebet yaşaması için hepimiz var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun” dedi.

ASÜ Rektörü Şahin, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, zaferin mimarı tüm kahramanlarımızı rahmet, şükran, saygı ve dua ile yâd ediyoruz.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası