banner
13

Sanal gözlük sayesinde süt verimini arttırdı

aksaray”da kendi çiftliğinde süt üretimi yapan İzzet koçak, yem ve saman fiyatlarının yükselmesiyle çiftliğinde süt verimini artırmak için 2 ineğine sanal gerçeklik gözlüğü takarak süt üretimini arttırdı. kazıcıktolu köyünde yaşayan..

Sanal gözlük sayesinde süt verimini arttırdı
banner

aksaray”da kendi çiftliğinde süt üretimi yapan İzzet koçak, yem ve saman fiyatlarının yükselmesiyle çiftliğinde süt verimini artırmak için 2 ineğine sanal gerçeklik gözlüğü takarak süt üretimini arttırdı.
kazıcıktolu köyünde yaşayan 28 yaşındaki genç üretici İzzet koçak, süt verimini 22 litreden 27 litreye çıkarmaya başardı. koçak, “İşletmemizi 2018 yılında kurduk ve yaklaşık irili ufaklı 180 tane hayvanımız var. bunun 100 tanesi sağlım süt ineği. yem ile saman fiyatlarının artması nedeni ile alternatif yollar aradık. rusya”da hayvanlara sanal gerçeklik gözlüğü takılmış. bizde buna istinaden kendi işletmemizde sütün kalitesini ve miktarını denemeye karar verdim. 100 tane sağlım ineğimizin ortalaması 22 litre süttür. bu denediğimiz 2 ineğin süt miktarı sanal gözlük ile 22 litreden 27 litreye çıktı. İneklerimiz sanal gözlük takınca kendini uçsuz bucaksız çimlerdeymiş gibi hissediyorlar. morali yüksek olan ineğin sütünün kalitesi ve miktarı artıyor” dedi.

sanal gÖzlÜk İle klasİk
 mÜzİk dİnlettİrİyorum”
yüklenici firmaya yeni siparişler verdiğini belirten koçak, “İlk etapta 2 inek üzerinde deneme yaptığımız sanal gerçeklik gözlüğünden yeterli verimi aldık. 2″nci etap olarak 10 inek üzerinde deneme yapmaya karar verdik. bunlarda da başarı elde edersek bu işin üzerine düşeceğiz. Üretimimizi çoğaltmaya gayret edeceğiz. bu gözlükleri deneme amaçlı cep telefonu bayisinden aldım. başarılı sonuç alınca da bu işi yapan esnaflar ile görüştüm. bu sanal gerçeklik gözlüğünü diğer çiftçilerimize de öneririm. bir inekten 5 litre daha fazla süt almayı başardım. bunun yanında hayvanlarıma klasik müzik dinlettiriyorum. bulunduğu ortamda müzik ruhunu dinlendiriyor. hal böyle olunca çiftliğimizde verimde artıyor. mandıramızda sürü takip sitemi de uyguluyoruz. hayvanlarımızın ayak bileklerine takılan çip ile ne kadar geviş getirdiğini ve hasta olup olmadığını, günlük ne kadar süt verdiğini tespit edebiliyoruz. sağım haneye girince hangi inekte sıkıntı varsa hemen fark ediyoruz” şeklinde konuştu. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası