banner
Gündem

Şehrin kalbinde kentsel dönüşüm sürüyor

Hamidiye Mahallesi’nde başlatılan ‘Kentsel Dönüşüm’ projesi kapsamında bina yıkım işlemlerine devam ediliyor. Belirlenen rezerv yapı alanı içerisindeki yapılardaki yıkımlar kontrollü bir şekilde gerçekleştiriliyor. Toplam proje alanı olarak belirlenen 2.25 hektarlık..

Şehrin kalbinde kentsel dönüşüm sürüyor
banner

Hamidiye Mahallesi’nde başlatılan ‘Kentsel Dönüşüm’ projesi kapsamında bina yıkım işlemlerine devam ediliyor. Belirlenen rezerv yapı alanı içerisindeki yapılardaki yıkımlar kontrollü bir şekilde gerçekleştiriliyor. Toplam proje alanı olarak belirlenen 2.25 hektarlık alanda bulunan 23 binanın yıkım işlemleri gerçekleştirildi. Son yapılan yıkım işlemlerinin ardından alanda 11 bin metrekarelik alan boşaltılmış oldu.

‘Kentsel Dönüşüm’ projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer vatandaşların sağlıklı, yeni ve depreme dayanıklı binalarda yaşamasını istediklerini söyledi. Dinçer şehrin kalbinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesiyle modern konutlar inşa edileceğini vurguladı.

‘Kentsel Dönüşüm’ projesi için bina yıkım işlemleri yapılan hak sahipleriyle tek tek görüşme gerçekleştiriliyor. Hak sahipleriyle yapılan istişareler neticesinde konutların boşaltılması sağlanarak yıkım işlemlerine başlanılıyor. Kentsel dönüşüm süreci içerisinde hak sahiplerinin ekonomik kayıplar yaşamamaları ve mağdur olmamaları için kira yardımında bulunuluyor. Vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden yapılarda yıkım işlemlerinin gerçekleştirilmesi ile alan boşaltılıyor. Yıkım işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte inşaat çalışmalarının başlatılması planlanıyor. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası