banner
Gündem

Şehrin tanıtımına önemli bir katkı

"aksaray İçİn çal" gala programi ve aksaray tÜrkÜlerİ konserİ bugÜn akm”de yapilacak aksaray valiliği koordinasyonunda İl kültür ve turizm müdürlüğü tarafından hazırlanan aksaray İçin çal 2 ve aksaray İçin çal..

Şehrin tanıtımına  önemli bir katkı
banner

"aksaray İçİn çal" gala programi ve aksaray tÜrkÜlerİ konserİ bugÜn akm”de yapilacak

aksaray valiliği koordinasyonunda İl kültür ve turizm müdürlüğü tarafından hazırlanan aksaray İçin çal 2 ve aksaray İçin çal 3 klipleri, 24 aralık 2019 salı günü saat 19.00″da aksaray kültür merkezinde gerçekleştirilecek gala programında yayınlanacak. programda ayrıca aksaray türküleri konseri de verilecek.
konu ile ilgili bilgi veren İl kültür ve turizm müdürü mustafa doğan, yaklaşık bir aydır devam eden kayıt, çekim ve montaj çalışmalarının sonuna gelindiğini, aksaray İçin çal 2 ve aksaray İçin çal 3 kliplerinin aksaray”ın kültür ve turizm değerlerini anlattığını belirtti.
doğan: “aksaray”ın vilayet oluşunun 30″uncu yılı anısına hazırlanan aksaray İçin çal 2 klibinde aksaray”ın sevilen türküleri "saffet efendi- Şerif hanım ve naciye" eşliğinde ilimizin tarihi ve turistik mekânları tanıtıldı. bu klip şehrimizin tanıtımına önemli katkılar sağlayacak” dedi.
doğan: “İlimizin tarihi şahsiyetlerinden olan ve 1638 yılında osmanlı padişahı iv. murat”ın gerçekleştirdiği bağdat seferine katılarak 24 aralık 1638″de 17 yaşında şehit düşen bağdat fatihi genç osman”ın, genç osman türküsü eşliğinde anlatıldığı aksaray İçin çal 3 / bağdat fatihi genç osman klibi 24 aralık salı günü genç osman”ın Şahadetinin 381″inci yılı sene-i devriyesinde yayınlanacak” diye konuştu.
doğan, genç osman türküsünün klip çekimlerine aksaray valisi ali mantı”nın da iştirak ettiğini ve türkünün bir bölümünü aksaraylı gazilerle birlikte okuduğunu ifade etti.
24 aralık 2019 salı günü saat 19.00″da aksaray kültür merkezinde aksaray”ın vilayet olma sürecini anlatan "aksaray”ın vilayetlik serüveni" adlı serginin açılışıyla programın başlayacağını belirten doğan, aksaray İçin çal kliplerinin gösteriminden sonra projede yer alan müzisyenlerimizin sunumuyla aksaray türküleri konserinin de icra edileceğini, tüm halkımızın programa davetli olduğunu ifade etti. (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası