banner
Gündem

Şeyh Hamza Türbesi restorasyonunda sona yaklaşıldı

aksaray belediyesi, tarihi yapıların korunması adına şehir genelindeki tarihi yapılarda restorasyon çalışması başlattı. belediye başkanı dr. evren dinçer, Şeyh hamza türbesi”ndeki restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldığını duyurdu. ervah kabristanlığı içerisinde cemiyet..

Şeyh Hamza Türbesi restorasyonunda sona yaklaşıldı
banner

aksaray belediyesi, tarihi yapıların korunması adına şehir genelindeki tarihi yapılarda restorasyon çalışması başlattı. belediye başkanı dr. evren dinçer, Şeyh hamza türbesi”ndeki restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldığını duyurdu.
ervah kabristanlığı içerisinde cemiyet deresi”nin karşısında bulunan Şeyh hamza türbesi, çeşitli nedenlerle yıpranmış ve şehre yakışmayacak görüntüler oluşturmuştu. yenileme çalışmaları kapsamında türbedar odası ve eyvan bölümünün kubbeleri söküldü. yalıtım yapılarak kubbe tekrar örüldü. bahçe duvarı ve avlu içerisindeki mezar sandukaları, ayak taşları, baş taşları avlu duvarı ve avlu kapısı restore edildi. dekoratif ahşap kapı ve pencereler montaj edildikten sonra türbe misafirlerini ağırlayacak.
başkan dinçer; “tarihi yapılar, tarihimizin tüm detaylarını içerisinde barındırırken zaman ve şartlar sebebiyle dayanıklılığını kaybediyor. bizler, tarihi yapıları restore ederek şehrin tarihi yapısı ve atmosferini koruyoruz. bu anlamda daha önce birçok tarihi yapıyı restore ettik. Şeyh hamza baba türbesi”ndeki restorasyon çalışmalarımızdan bir tanesi. tarihi yapılardaki çalışmalarımızı aslına özgün yaparak bütünlük içerisinde kültürel miraslarımızı koruyor, böylelikle gelecek nesillere aktarıyoruz. tarihi yapıların korunması hem geçmişin izlerini taşıyarak ders çıkarmamız anlamında hem de gelecek kuşaklara aktarım sağlıyor. bu nedenle tarihi kültürel miraslarımıza sahip çıkıyor, yıpranan tarihi yapılarımızı onarak tarihimizi koruyoruz” dedi. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası