banner
Gündem

‘Şiddetin her türlüsüne karşıyız’

Öğretmenin öğrencisini darbetmesiyle ilgili görevlendirilen müfettişler çalışmalarını tamamladı. o öğretmen görevden alındı aksaray valisi hamza aydoğdu, ortaköy ilçesinde bir öğrencinin öğretmeni tarafından darbedilmesine ilişkin görevlendirilen milli eğitim müfettişlerinin çalışmalarını tamamladığını,..

‘Şiddetin her türlüsüne karşıyız’
banner

Öğretmenin öğrencisini darbetmesiyle ilgili görevlendirilen müfettişler çalışmalarını tamamladı. o öğretmen görevden alındı aksaray valisi hamza aydoğdu, ortaköy ilçesinde bir öğrencinin öğretmeni tarafından darbedilmesine ilişkin görevlendirilen milli eğitim müfettişlerinin çalışmalarını tamamladığını, dosyanın milli eğitim bakanlığına gönderildiğini söyledi. bakanlıkça, ortaköy Şehit salih aksu ortaokulu”nda öğrenciye şiddet uygulayan matematik öğretmeni hakkında yürütülen idari soruşturma tamamlandı. bakanlık müfettişlerince hazırlanan rapor doğrultusunda, öğrenciye şiddet uygulayan öğretmen meslekten alındı. bu kararla ali r.y, artık öğretmen olarak görev yapamayacak.
süreci değerlendiren vali hamza aydoğdu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ortaköy ilçesindeki Şehit salih aksu ortaokulu”nda yaşanan olayın herkesi üzdüğünü söyledi. görevlendirilen müfettişlerin konuya ilişkin çalışmalarını tamamladığını belirten aydoğdu, "biz dosyayı gereği yapılması için milli eğitim bakanlığına gönderdik. dosyada müfettişlerimizin getirdiği bazı cezalar ve uygulamalar var. onların yapılması ve uygulanması için milli eğitim bakanlığının bu konuda onay vermesi gerekiyor. biz dosyası üst yazı ile birlikte gönderdik" diye konuştu.

‘herkesİn bİrbİrİne
destek olmasi gerekİyor”
Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ifade eden aydoğdu, “biz tüm vatandaşlar olarak şiddeti her gördüğümüz yerde sadece kameralar önünde, medyaya yansıdığında değil, davranışlarımızla buna karşı olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. bu aslında bir eğitim meselesi. onun için aileden başlayarak okulda, sokakta ve çevremizde bunun eğitimini vermemiz şart. bir de pandemi süreci yaşadık. 1,5 yıl hepimiz evlerimizde kaldık. onun için bu anlamda herkesin birbirine destek olması lazım. Şiddeti toplumun içerisinde yuvalanan noktaları çok iyi tespit edip onları ciddi anlamda tedavi etmemiz gerekiyor. eğer tespitleri ve tedavileri doğru yaparsak toplumda şiddet gittikçe azalır."

bakanlik tarafindan yapilan
soruŞturma tamamlandi
yaşanan süreç hassas bir şekilde takip edilirken, konuyla ilgili yapılan çalışmalar ve milli eğitim bakanlığı müfettişlerince hazırlanan rapor sonuçlandı. açıklanan raporda ali r. y”nin öğretmenlik görevinden alındığı belirtildi. bu kararla artık öğretmenlik yapamayacağı bildirildi.

olayin geçmİŞİ
aksaray”ın ortaköy ilçesindeki ortaköy Şehit salih aksu ortaokulunda görevli matematik öğretmeni ali r. y”nin, öğrencisi s. t. k”yi darbettiği görüntüler, 22 aralık”ta basına yansımış, aynı gün İl milli eğitim müdürlüğünden yapılan açıklamada, öğretmen hakkında soruşturma başlatıldığı bildirilmişti.
valilikten yapılan yazılı açıklamada ise 14 aralık”taki olayla ilgili bilgi alınır alınmaz öğretmenin okulla ilişiğinin kesildiği, aksaray cumhuriyet başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada da 14 aralık”ta başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli öğretmenin gözaltına alındığı, sevk edildiği hakimlikçe adli kontrol kararı uygulandığı bildirilmişti.
hazırlanan iddianamede sanık ali rıza y. hakkında ‘beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle basit yaralama” suçundan üst hadden ceza verilmesi istenmişti. foto-haber: erkan altuntaŞ
 
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası