banner
Gündem

‘Sıfır Atık Projesi’ ile atıklar tekrar ekonomiye kazandırılıyor

aksaray”da vali ali mantı”nın eşi işıl mantı”nın himayesinde 15 temmuz ortaokulu”nda ‘sıfır atık” projesinin programı gerçekleşti. vali ali mantı, cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan”ın eşi emine erdoğan”ın himayelerinde, çevre ve Şehircilik..

‘Sıfır Atık Projesi’ ile atıklar  tekrar ekonomiye kazandırılıyor
banner

aksaray”da vali ali mantı”nın eşi işıl mantı”nın himayesinde 15 temmuz ortaokulu”nda ‘sıfır atık” projesinin programı gerçekleşti.
vali ali mantı, cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan”ın eşi emine erdoğan”ın himayelerinde, çevre ve Şehircilik bakanlığı”nca “her atık çöp değildir” düşüncesinden yola çıkılarak hayata geçirilen “sıfır atık projesi”nin aksaray programına katıldı.
atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır. dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmakta ve bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir. bu durum göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır. bu nedenledir ki son yıllarda tüm dünyada sıfır atık uygulama çalışmaları hem bireysel hem kurumsal hem de belediye genelinde yaygınlaşmaktadır. sıfır atık; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir.
15 temmuz ortaokulu”nda geçekleşen programda konuşma yapan vali ali mantı; “sıfır atık devletimizin cumhurbaşkanlığı katında ele alınan cumhurbaşkanımızın eşi emine erdoğan tarafından yürütülen bir program. dolayısı ile bizim eşlerimiz ve hanımefendiler tarafından yürütülecek bir program. İnşallah bu programların ilimizde başarılı olabilmesi için gerek hanımlarımız ve çevreleri özellikle bu konuya istirhamlarını bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde daha geniş bir etkinlik yapağız. İl müdürlerimizin hanımları, stk ve dernekler bu işi daha yaygın bir şekilde yerine getireceğiz. amacımız ülkemizin kaynaklarını verimli bir şekilde kullanabilmek. atıkları tekrar ekonomiye kazandırabilmek, atıkları doğada tek başına bıraktığımız zaman binlerce yıl alıyor. dolayısı ile her şeyimizi kirletiyor. bunun önüne geçebilmek için zamanında atkıları bertaraf edebilmek için bunları ayrıştırarak ekonomiye tekrar kazandırmak. bu arada da topluma da bir israf kültürünü öğretebilmek için bu etkinlikler yapılıyor inşallah aksaray”da yapılacak ve devam edecek. gençlerimiz buna küçükken alışırsa büyüklerin düştüğü hatalara düşmezler.” şeklinde konuştu.
programa vali ali mantı ve eşi işıl mantı”nın yanı sıra, il protokolü, kurum müdürleri, stk başkanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. haber-foto: dilara arslangedİklİ
 
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası