banner
Gündem

Solucan gübresi Aksaray’da gelişiyor

aksaray tarım ve orman İl müdürü bülent saklav, girişimci çiftçilerin yen gözdesi solucan gübresi hakkında bilgiler verdi. aksaray”da solucan gübresi ile alakalı 200-250 civarında yetiştirici olduğunu belirten saklav, “halk eğitimle..

Solucan gübresi  Aksaray’da gelişiyor
banner

aksaray tarım ve orman İl müdürü bülent saklav, girişimci çiftçilerin yen gözdesi solucan gübresi hakkında bilgiler verdi.
aksaray”da solucan gübresi ile alakalı 200-250 civarında yetiştirici olduğunu belirten saklav, “halk eğitimle ortaklaşa kurs açtık. 200 kişiye halk eğitim kurslarında solucan gübresi yetiştiriciliği ile alakalı eğitim verdik. bakanlığımız tarafından yayınlanan yönetmelikle birlikte artık bu arkadaşlara ruhsat vermeye başlayacağız. mevzuat çerçevesinde görüşmelerimizi yapıyoruz ve ruhsat vereceğiz. bir farkındalık oluşturmak amacıyla ‘kadın girişimcileri güçlendirme projesi” kapsamında 75 kadın proje yapmıştı ve bize göndermişti. komisyonumuz onları inceledi, değerlendirdi ve bunlar arasından seçilen ilk üç projemizden birincisi olan ‘becerikli sürüngenler-solucan gübresi” çok beğeni aldı. ağaçören ilçemizden bir girişimcimiz projeyi bize göndermişti ve aksaray”da birinci oldu. 96 bin tl”lik bir proje olan ‘becerikli sürüngenler-solucan gübresi” türkiye genelinde de sergiye çıktı.” dedi. haber-foto: dilara arslangedİklİaksaray tarım ve orman İl müdürü bülent saklav, girişimci çiftçilerin yen gözdesi solucan gübresi hakkında bilgiler verdi.
aksaray”da solucan gübresi ile alakalı 200-250 civarında yetiştirici olduğunu belirten saklav, “halk eğitimle ortaklaşa kurs açtık. 200 kişiye halk eğitim kurslarında solucan gübresi yetiştiriciliği ile alakalı eğitim verdik. bakanlığımız tarafından yayınlanan yönetmelikle birlikte artık bu arkadaşlara ruhsat vermeye başlayacağız. mevzuat çerçevesinde görüşmelerimizi yapıyoruz ve ruhsat vereceğiz. bir farkındalık oluşturmak amacıyla ‘kadın girişimcileri güçlendirme projesi” kapsamında 75 kadın proje yapmıştı ve bize göndermişti. komisyonumuz onları inceledi, değerlendirdi ve bunlar arasından seçilen ilk üç projemizden birincisi olan ‘becerikli sürüngenler-solucan gübresi” çok beğeni aldı. ağaçören ilçemizden bir girişimcimiz projeyi bize göndermişti ve aksaray”da birinci oldu. 96 bin tl”lik bir proje olan ‘becerikli sürüngenler-solucan gübresi” türkiye genelinde de sergiye çıktı.” dedi. haber-foto: dilara arslangedİklİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası