banner
Gündem

‘Stratejik bir plan dâhilinde çalışmalar sergiliyoruz’

68 aksaray gazeteciler cemiyetinin düzenlediği basın buluşmalarının bu haftaki konuğu aksaray ticaret ve sanayi odası  (atso) başkanı cüneyt göktaş oldu. çalışmalar hakkında bilgiler veren göktaş, oda olarak stratejik bir plan..

‘Stratejik bir plan dâhilinde çalışmalar sergiliyoruz’
banner

68 aksaray gazeteciler cemiyetinin düzenlediği basın buluşmalarının bu haftaki konuğu aksaray ticaret ve sanayi odası  (atso) başkanı cüneyt göktaş oldu. çalışmalar hakkında bilgiler veren göktaş, oda olarak stratejik bir plan geliştirip bu plan dâhilinde bir dizi çalışma sergilediklerini ifade etti.
basın mensuplarının sorularını cevaplayan atso başkanı göktaş, yapılan stratejik çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını kaydetti. güçlü bir oda kurulması için kurum içerisinde çeşitli birimlerin oluşturulduğuna dikkat çeken göktaş şöyle konuştu: “bu doğrultuda 8-8,5 milyon tl olacak bir bütçenin hazırlığını yapıyoruz. İhracat destek bürosu kurarak bu alanda bir eksikliği giderdik. İhracat yapacak olan yatırımcılara destek olmak amacı ile işin uzmanı olan ve iyi derecede yabancı dil bilen bir personel alarak yardımcı oluyoruz. Üyeler için hizmet bürosu açtık. proje ofisi yoktu oluşturduk. İki adet toplantı salonu yaparak oda merkezini güçlendirme çalışmalarına katkı sağladık. kurum oto parkına güneş enerjisi panelleri koyarak odamızın ihtiyacı olan elektriği kendimiz üretmeye başladık. aylık 24 bin tl civarında elektrik tüketimi oluyordu, artık kendi kaynaklarımızdan bunu karşılar hale geldik. bu proje 1 milyon 70 bin tl”ye mal oldu. Üyelerin en büyük sıkıntılarından biri olan işçi işveren arasındaki anlaşmazlıkları gidermek adına da 2 oda tahsis ederek arabuluculuk hizmetine başladık. bu alanda aksaray”da 30 avukat arabulucu olarak hizmet verdiğini öğrenerek 25 avukatla sözleşme imzalayıp hizmete sunduk.”
‘yenİ yatirimcilari
 İlçelere yÖnlendİrİyoruz”
organize sanayi bölgesinde (osb)arsa sorunlarının başladığını ifade eden göktaş,  yeni yatırım yapacaklara kolaylık sağlamak adına yatırımları üç ilçeye kaydırarak bu yerlere de osb açılması için bakanlık nezdinde gerekli başvuruyu yaptıklarını bildirdi. yapılan başvuruların birinin onaylandığını diğer ikisinin ise beklemede olduğunu ifade eden göktaş, ” mevcut osb”de arsa metrekare birim fiyatı hali hazırda 112 tl. orta ölçekli bir sanayi sitesi için yer oluşturmak için yatırımcıları ilçelere yönlendiriyoruz. buralarında kalkınması gerekiyor ve bu alanda çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.
‘ara eleman taleplerİnİ
deĞerlendİrİyoruz”
sanayicinin sıkıntıları arasında yer alan ara elaman ihtiyacını gidermek adına yapılan çalışmaların sorulması üzerine ise, “tobb mesleki ve teknik lisenin mezun verdikten sonra kısmen sorunları gidereceğine inanıyoruz. bölgedeki üretim firmalarının talepleri doğrultusunda hangi branşta eksiklik varsa o branştan sınıflar açıyoruz. yani ihtiyaca göre ara eleman konusundaki talepleri değerlendiriyoruz” dedi.
‘kurumlar İle uyum
 İçerİsİnde çaliŞiyoruz”
son olarak göreve geldiği günden beri aldığı sorumluluk gereği üzerine düşeni yaptığına inandığını söyleyen atso başkanı göktaş, aksaray”da diğer sivil toplam kuruluşları (stk)  ile uyum içerisinde çalıştıklarını, birlik ve beraberlik içerisinde hizmet verdiklerini sözlerine ekledi. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası