banner
Gündem

Talebe yetişemiyor

aksaray”da 33 yaşındaki iki çocuk annesi ev hanımı dilek akgül, çikolatayı çok seven çocuklarına sağlıklı çikolata yedirmek isteğiyle 4 yıl önce evinde çikolata üretmeye başladı.  aksaray”da 33 yaşındaki iki çocuk..

Talebe yetişemiyor
banner

aksaray”da 33 yaşındaki iki çocuk annesi ev hanımı dilek akgül, çikolatayı çok seven çocuklarına sağlıklı çikolata yedirmek isteğiyle 4 yıl önce evinde çikolata üretmeye başladı. 
aksaray”da 33 yaşındaki iki çocuk annesi ev hanımı dilek akgül, çikolatayı çok seven çocuklarına sağlıklı çikolata yedirmek isteğiyle 4 yıl önce evinde çikolata üretmeye başladı.  komşularının ve arkadaşlarının da ürettiği çikolatalara yoğun talep göstermesi üzerine bunu iş hayatına dönüştürmeye karar verdiğini söyleyen akgül, kosgeb”den aldığı destekle çikolata üretimi için imalathane açtı. akgül şimdilerde ise talebe yetişemiyor.  
çocuklarının isteği ile başladığı işte her geçen gün ürün ve çeşidin artamaya başladığını ve artık evde yaptığı üretimle çevresinden gelen çikolata taleplerini yetiştiremediğini söyleyen akgül; “artan talepler üzerine kosgeb”e başvurdum ve bu alanda iş hayatına atılmaya karar verdim. eskiden evde elimde bir kilo çikolata yapıyordum. yoruluyordum ve yetişemiyordum. Şimdi makinelerimle günde 15-20 kiloya kadar çikolata yapıp, paketleyip ertesi gün talep edilen yerlere teslim ediyorum. kapadokya”ya özgü olan balon ve peri bacaları gibi figürler, İstanbul”un tarihi yerleri, doğuma özel hediyelik çikolatalar, kız isteme merasimleri için özel çikolatalar ve misafirlere yönelik ikramlık çikolatalar gibi 20 farklı türde çikolata üretiyorum. tabi tarihi ve turistik yerleri işlediğimiz çikolatalar daha çok talep görüyor. Şuanda tek başıma bu işleri yürütüyorum. artan talebe göre de iş yerimi büyütmeyi ve geniş bir eleman ağı oluşturmayı arzuluyorum.”diye konuştu.  dilara arslangedİklİ
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası