banner
Gündem

Tarihi mekanlar afete karşı güçlendiriliyor

PÎR ALİ SULTAN TÜRBESİ’NDE GÜÇLENDİRME VE RESTORASYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR Aksaray Belediyesi tarafından tarihi mekanların güçlendirilmesi ve restore edilmesi amacı ile başlatılan Pir Ali Sultan Türbesi’nde çalışmalara devam ediliyor. 10..

Tarihi mekanlar afete karşı güçlendiriliyor
banner

PÎR ALİ SULTAN TÜRBESİ’NDE GÜÇLENDİRME VE RESTORASYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Aksaray Belediyesi tarafından tarihi mekanların güçlendirilmesi ve restore edilmesi amacı ile başlatılan Pir Ali Sultan Türbesi’nde çalışmalara devam ediliyor.

10 bin yıllık kadim bir geçmişe sahip olan Aksaray’da bulunan tarihi mekânlar güçlendirilerek restore ediliyor. Tarihi mekânların gelecek nesillere ulaşması doğal afetlerden zarar görmemesi için yapılan çalışmalara ilk olarak Kalanlar Köprüsü’nden başlanılmıştı.

Taşpazar Mahallesi’nde bulunan türbenin kubbe ve duvarları yenileniyor. Mezar taşları ve sandukalarda da gerekli onarımlar yapıldıktan sonra türbenin ziyaret açılması planlanıyor. Tarihi binalara yönelik yapılan çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Son yaşadığımız deprem bizlere kentsel dönüşümün ve yıkılması mümkün olmayan binaların güçlendirilmesinin önemini gösterdi. Bizlerde tarihi binalarımızın korunması amacıyla güçlendireme ve restorasyon çalışmalarını göreve geldiğimiz ilk günden itibaren başlatmıştık. Birçok tarihi binamızı koruma altına aldık. Kültürel ve tarihi mirasımızı koruyarak tüm hassasiyetimizle çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Kalanlar Köprüsü’nün ardından başlatılan Hassas Baba Türbesi, Bedriye Medresesi, II. Kılıçarslan Türbesi ve köşkü, Tarihi Kılıçarslan Hamamı, Şeyh Hamza Baba Türbesi ve Melik Mahmut Gazi Hangahı gibi mekânlar aslına uygun olarak güçlendirilmişti. Aksaray Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde Pir Ali Sultan Türbesi’nde başlatılan güçlendirme ve yenileme çalışmalarına hız verildi.   (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası