banner
Gündem

Tatbikat gerçeğini aratmadı

aksaray”da, türkiye afet müdahale planı kapsamında gerçekleştirilen "saha uzantılı masa başı tatbikatı" gerçeğini aratmadı. aksaray Üniversitesi arama kurtarma eğitim alanında yapılan tatbikata, aksaray İl afet acil durum (afad) müdürlüğü, sivil..

Tatbikat gerçeğini aratmadı
banner

aksaray”da, türkiye afet müdahale planı kapsamında gerçekleştirilen "saha uzantılı masa başı tatbikatı" gerçeğini aratmadı.
aksaray Üniversitesi arama kurtarma eğitim alanında yapılan tatbikata, aksaray İl afet acil durum (afad) müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları, ulusal medikal kurtarma ekibi (umke), türk kızılay, 112 acil servis ekipleri, afad gönüllüleri, çeşitli kuruluşlar ile polis ve jandarma ekiplerinden oluşan 374 kişi katıldı.
aksaray valisi ali mantı aksaray afet acil durum müdürlüğü koordinasyonunda il düzeyinde 26 hizmet grubu ile toplam 374 personelin katıldığı afet ve acil durum tatbikatını sahada izleyerek yetkililerden bilgi aldı.
aksaray afet müdahale planı kapsamında gerçekleştirilen tatbikatın önemini belirten vali ali mantı eş zamanlı olarak uygulanan saha ve masa başı tatbikatında kurum ve ekiplerin imkan ve kabiliyetlerinin olası bir afet ve acil duruma göre sahada ortaya konduğunu belirtti.
acil durum müdahale hizmet gruplarının hazırlanan plana göre çalışmalarını izleyen vali ali mantı her an olası bir afet veya diğer acil durumlar için hazırlıklı olmanın çok önemli olduğunu uygulamalı saha tatbikatları ile ekip ve ekipmanların test edildiğini belirtti.
senaryo gereği afad ekiplerine, merkez üssü aksaray Üniversitesi yerleşkesi olan 5,3 büyüklüğündeki depremin yoğun hasara neden olduğu ihbar edildi. olası afet bölgesine çok sayıda ekip sevk edildi, ekipler göçük altında kalan yaralıları kurtarmak için saniyelerle yarıştı. yaralı kurtarılan afetzedeler, umke ve 112 acil servis ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastanelere taşındı.
afad müdürü cezmi türkmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, "26 hizmet gurubumuzun hepsi burada görevli. 61 ekip ve 374 kişiyle tatbikatımızı başlattık. akşama tadar tatbikatlarımız devam edecek" dedi.
tatbikatta enkaz arama kurtarma, kbrn, mobil hastane, çadır kent alanı gibi faaliyetler sergileyeceklerini dile getiren türkmen, "tatbikat ve eğitim çok önemli. ekiplerimizin eğitim süreçleri tamamlandı. tatbikatla da bu eğitimlerin amaca ulaşıp ulaşmadığına bakıyoruz. amacımız, kentte büyük bir afet olduğunda, hızlı bir şekilde etkin bir afet yönetimi yaparak alanı çok iyi kontrol ve koordine edip, alandaki çalışmaları hızlı bir şekilde sonuçlandırmak" diye konuştu.
türkmen, "çok sayıda ekibimiz yer alıyor. birbirini bağlayan bir zincir halkası gibi bir çalışma. burada önemli olan zincir halkamızdan bir tanesini zayıflatmamak veya koparmamak. bizler de bu eğitimlerle bu zincir halkasının devamını sağlamaya çalışıyoruz"  ifadelerini kullandı. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası