banner
Gündem

​Tatlı Deyip Geçmeyin, Tadınız Bozulmasın

türk damak tadının geleneksel lezzetleri arasında ilk sırada yer alan baklava içerisinde kullanılan fıstık, ceviz ve diğer çeşitleri ile vazgeçemediğimiz tatlar arasında bulunuyor.   türk damak tadının geleneksel lezzetleri arasında ilk..

​Tatlı Deyip Geçmeyin, Tadınız Bozulmasın
banner

türk damak tadının geleneksel lezzetleri arasında ilk sırada yer alan baklava içerisinde kullanılan fıstık, ceviz ve diğer çeşitleri ile vazgeçemediğimiz tatlar arasında bulunuyor.   türk damak tadının geleneksel lezzetleri arasında ilk sırada yer alan baklava içerisinde kullanılan fıstık, ceviz ve diğer çeşitleri ile vazgeçemediğimiz tatlar arasında bulunuyor.  kaliteli baklava için kullanılan un, yağ ve en önemlisi şekerden oluşan temel malzemelerinin önemi gün geçtikçe artıyor.
aksaraylı tatlı ustası bahadır karasan, sektörün çok hızlı geliştiğine dikkat çekerek tatlıda kullanılan malzemelerin önemini belirtti. temel malzemelerdeki girdi maliyetlerine bakıldığında çok düşük fiyatlarda tatlı satışlarının yapıldığını ifade eden bahadır karasan, “bu tatlılara yağ ne kullanılmış, tatlının şerbetidir ki bu en önemli konu acaba ne tür tatlandırıcı kullanılmıştır bunlara dikkat etmek lazım. uzmanlar gıda tatlandırıcılarının insan sağlığındaki zararlarına bu tür ürünlerin tüketilmesinin ciddi sağlık sorunlarına neden olduğuna dikkat çekerken, bu tür ürünlerin üretilmeye devam etmesi bizleri üzmektedir. o nedenle tatlı deyip geçmeyin tadınız bozulmasın.” dedi.
ustalarının ‘en iyi tatlı için en iyi malzeme kullanılmalı” sözünü amaç edindiklerini vurgulayan karasan, “bu nedenle ürünlerimizde kullandığımız tereyağını bitlis ve urfa”dan özel olarak getirtiyoruz. yine fıstıklarımız gaziantep”ten, şerbette kullandığımız şekerimiz herkesin tercih ettiği bor şeker fabrikasında temin ediyoruz.  Ürün çeşitlerimizde oldukça geniş yelpazede üretim yapıyoruz. çeşitlerimiz sütlü fıstıklı, kadayıf fıstıklı, fıstıklı padişah, cevizli padişah gibi istenilen türde tatlı çeşitleri yapıyoruz. yaz mevsiminde tatlının yanında maraş dondurmasına da yoğun bir talep oluyor.” şeklinde konuştu. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası