banner
Gündem

Tesiste bertaraf edilen atıklar ekolojik değere dönüştürülüyor

 KATI ATIK DEĞERLENDİRME VE BERTARAF TESİSİNDE KAPASİTE ARTIRIMI DEVAM EDİYOR Aksaray Belediyesinin sürdürülebilir atık yönetimiyle projelendirdiği, Katı Atık Depolama Tesisinde düzenli depolama sahasında toplanan atıklar enerjiye dönüştürülerek sürdürülebilir enerji sağlanırken..

Tesiste bertaraf edilen atıklar ekolojik değere dönüştürülüyor
banner

 KATI ATIK DEĞERLENDİRME VE BERTARAF TESİSİNDE KAPASİTE ARTIRIMI DEVAM EDİYOR

Aksaray Belediyesinin sürdürülebilir atık yönetimiyle projelendirdiği, Katı Atık Depolama Tesisinde düzenli depolama sahasında toplanan atıklar enerjiye dönüştürülerek sürdürülebilir enerji sağlanırken atıklar, çevreye zarar vermeden bertaraf edilerek enerji verimliliği sağlanıyor. Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi Aksaray Merkeze bağlı Armutlu Köyü mevkiinde 377 dönüm arazi üzerinde yer alıyor. ‘Yap İşlet Devret’modeli ile yapılan Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi Projesinde sadece Aksaray’ın değil ilçelerinde evsel katı atıklarının da bertarafı sağlanıyor. Katı Atık Depolama Tesisinde katı atıklar işlenerek elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Ayrıca elektrik üretiminde kullanılan işlenmiş atıklar toprak iyileştirici olarak kompost gübre ile ekonomiye kazandırılıyor.

Aksaray Belediyesinin sıfır atık yönetimini en iyi uygulayan belediyeler arasında yer aldığını söyleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, geçtiğimiz yıllarda faaliyete aldığı Yeni Katı Atık Tesisi içerisinde çöplerin düzenli depolanması için lot alanları, mekanik ayrıştırma tesisi, organik maddeden gübre elde edilen kompost tesisi ve çöp gazından elektrik üretim santralinin bulunduğunu bildirdi. Tesisin son teknoloji olarak inşa edildiğini ifade eden Dinçer, “Yeni Katı Atık Depolama Tesisimizde organik ve inorganik maddeler, geri dönüştürülebilen cam, kağıt, karton vb. gibi maddeler ayrıştırılıyor. Ayrıştırılan organik maddelerden tarım başta olmak üzere park ve bahçe arazilerinde kullanabileceğimiz kompost üretiminden gübre elde ediliyor” dedi.

Aksaray’da başarılı bir atık yönetimi sürdürdüklerini söyleyen Dr. Evren Dinçer şöyle konuştu: “Geri dönüşümü mümkün olmayan atıklar için katı atık depolama tesisimizde bertaraf edilen atıkları ekolojik değere dönüştürüyoruz. Tesisimizde planlı ve programlı olarak kapasite artırımı gerçekleştiriliyor. Temiz ve doğayla uyum içerisinde olan tesisimizde enerji üretimi devam ediyor. Tesis tam kapasiteye ulaştığında 12 bin 500 konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak güçte elektrik enerjisi üretmeye başlayacağız” diye konuştu.(Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası