banner
Gündem

Toprak’tan çalıştay duyurusu

Türk Eğitim-Sen Aksaray Şube Başkanı Ali Toprak, sendikalarının 20-23 Ocak tarihleri arasında Ankara’da ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu Çalıştayı’ düzenleyeceğini söyledi. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun, 14 Şubat 2022 tarihinde yasalaştığını ve bugüne kadar..

Toprak’tan çalıştay duyurusu
banner

Türk Eğitim-Sen Aksaray Şube Başkanı Ali Toprak, sendikalarının 20-23 Ocak tarihleri arasında Ankara’da ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu Çalıştayı’ düzenleyeceğini söyledi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun, 14 Şubat 2022 tarihinde yasalaştığını ve bugüne kadar çeşitli tartışmaların odağında olduğunu ifade eden Toprak, çalıştayda kanunun eksik yönlerinin değerlendirileceğini belirtti.

Toprak; ‘’Çalıştayımız, 81 ilden öğretmen, okul idarecisi, özel kurum temsilcisi, akademisyenler, bürokratlar, bakanlık müfettişleri, eğitim yöneticileri ve uzman yaklaşık 200 eğitimcinin katılımlarıyla gerçekleştirilecek. El birliğiyle kanunun muhtevasına ivme kazandıracak görüş ve teklifler hazırlanacak; oluşturulan raporlar ise Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere eğitimin tüm paydaşları, kanun koyucular ve siyasi parti temsilcileri ile paylaşılacaktır. Amacımız kanunun daha kapsayıcı ve bütün aşamaları içine alan bir düzenleme haline getirilmesidir’’ dedi.

‘KANUN, GÜNÜN KOŞULLARINAGÖRE REVİZE EDİLMELİ’

Uzun süredir beklenen, özlemi duyulan bu kanunun eksik yönlerinin olduğunu savunan Toprak, şunları kaydetti: ‘’Kariyer basamaklarında hizmet yılının esas alınmaması, yönetici atamalarında adil bir sistemin ihdas edilmemesi, öğretmenlerin muhatap olduğu mevzuat ve süreçlerin tek çatı altında toplanmaması, kadrolu-sözleşmeli öğretmen ayrımının kaldırılmaması gibi birçok hususta eksiklikleri barındıran kanun, günün koşullarına ve ihtiyaca göre revize edilmeye muhtaçtır.  Nitekim, bir kısım siyasiler ve MEB yetkililerince de süreç içerisinde kanuna dair iyileştirmeler yapılacağına yönelik söylemler kamuoyuna yansımıştır”. (Haber Bülteni)

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası