banner
Gündem

TSE, ASÜ’nün siber güvenliğini tescilledi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ), elektronik ortamda yürütülen çalışmaların güvenilirliğini simgeleyen ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen ‘ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası’ almaya hak kazandı. VERİ İŞLEME SÜREÇLERİ ULUSLARARASI..

TSE, ASÜ’nün siber güvenliğini tescilledi
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ), elektronik ortamda yürütülen çalışmaların güvenilirliğini simgeleyen ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen ‘ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası’ almaya hak kazandı.

VERİ İŞLEME SÜREÇLERİ ULUSLARARASI STANDARTLARDA

Kampüste 2019 yılından bu yana internet altyapısı güçlendiriliyor ve elektronik ortamda yürütülen çalışmalar hem nitelik hem de nicelik bakımından geliştiriliyor. İş sürekliliğinin aksamaması adına oluşturulan sistem odasında anlık 100 terabaytlık veri işleniyor. Öğrenci, personel, not, sınav ve laboratuvar bilgileri ile şifrelemeler, yetki kullanımları, web sayfaları ve belge yönetimi gibi gizliliği üst düzeyde olan tüm süreçler anlık olarak izleniyor ve olası elektronik saldırılara karşı korunuyor.

 ASÜ, ETKİN BİR SİBER GÜVENLİK SİSTEMİNE SAHİP   

Bilgi İşlem Daire Başkanlığının, verilerin gizliliği, bütünlüğü ve ulaşılabilirliğine yönelik olarak uzun süredir yürüttüğü titiz çalışmaların ardından ASÜ, internet ortamındaki iş süreçlerinin güvenilirliğini uluslararası tanınırlığı olan bir belge ile somutlaştırdı. Dijital anlamda etkin bir güvenlik sistemine sahip olan ASÜ’deki sertifikasyon süreci yaklaşık bir yıl sürdü. Bu süreç içerisinde eğitim çalışmaları, elektronik taramalar, dijital testler ile uygulama denetimleri yapıldı ve ASÜ, bilgi güvenliği konusunda belgelendirildi.

ÇAĞIN GERÇEKLİĞİNE UYGUN YATIRIMLAR YAPILIYOR

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, yatırımları çağın gerçekliğine uygun şekilde kurguladıklarını belirtti. Dijitalleşme ve buna uygun altyapı kurma çalışmaları kadar kurulan sistemi güvenli bir biçimde sürdürmenin de önemli olduğunu dile getiren Şahin, “Uzunca bir süredir üzerinde çalıştığımız konuda ciddi bir mesafe aldık. Bilgi İşlem Daire Başkanlığımızın gayretleriyle Üniversitemiz, bilgi güvenliğinde yetkinliği simgeleyen bir sertifika almaya hak kazandı. Önemli bir aşamayı tamamladık. Süreci yakından takip etmeyi sürdüreceğiz” dedi. Rektör Şahin, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Gerek altyapının kurulması gerek sistemin işleyişi gerekse sertifika süreçlerinde gösterdikleri yoğun gayretler münasebetiyle, başta Bilgi İşlem Daire Başkanımız Sayın Şaban Usta olmak üzere, tüm ekibine çok teşekkür ediyoruz.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası