banner
Gündem

‘Türk askeri, Çanakkale’ye ölmek için gitmiştir’

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Aydoğdu mesajında, “Milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biri..

‘Türk askeri, Çanakkale’ye ölmek için gitmiştir’
banner

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Aydoğdu mesajında, “Milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biri olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir.

Sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da Çanakkale Zaferi, milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir.

Türk askeri, Çanakkale’ye savaşmak için değil adeta ölmek için gitmiştir. Çanakkale; askerine taarruzu değil, ölmeyi emreden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatanı ve milletinin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden binlerce şehidimizin ve gazilerimizin yanı sıra, onların yanında omuz omuza mücadele veren ninelerimizin, analarımızın, topyekûn vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancın, azmin, taktik ve dehanın zaferidir. Bu emsalsiz zafer sayesinde rengini şehitlerimizin al kanından alan bayrağımız, bağımsızlığımızın sembolü olarak sonsuza dek dalgalanacaktır.

Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşları ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Çanakkale ne bir yerdir ne de bir savaş, kazanılan, Çanakkale bir vatandır, her Türk’ün yüreğinde atan…” ifadelerine yer verdi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası