banner
Gündem

‘Türkiye dışa bağımlılıktan büyük oranda kurtuldu’

altinsoy, yerlİ otomobİl İle tÜrkİy”nİn otomotİv sektÖrÜnde dÜnya çapinda rekabet etme gÜcÜne sahİp olacaĞini sÖyledİ ak parti aksaray İl başkanı hüseyin altınsoy, türkiye”nin yerli ve milli üretime verdiği öncelikle dışa..

‘Türkiye dışa bağımlılıktan  büyük oranda kurtuldu’
banner

altinsoy, yerlİ otomobİl İle tÜrkİy”nİn otomotİv sektÖrÜnde dÜnya çapinda rekabet etme gÜcÜne sahİp olacaĞini sÖyledİ
ak parti aksaray İl başkanı hüseyin altınsoy, türkiye”nin yerli ve milli üretime verdiği öncelikle dışa bağımlılıktan büyük oranda kurtulduğunu belirtti.
ak parti ile türkiye”nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini ve birçok alanda olduğu gibi savunma sanayisindeki yerlilik oranının da giderek arttığını vurgulayan altınsoy şöyle konuştu: “temel hedeflerimizden birisi, silahta dışa bağımlı olmaktan kurtulmaktı. bugün artık kendi tüfeğimizi, topumuzu, füzemizi, tankımızı, helikopterimizi, savaş gemilerimizi kendimiz üretiyoruz. tüm bunları yaparken yazılımlarımızın da yüzde 100 yerli olmasına önem veriyoruz. savunma sanayisinin millileştirilmesi yönünde büyük adımlar atılırken, bu kapsamda milli savaş gemisi (mİlgem), atak helikopteri, temel eğitim uçağı (hÜrkuŞ), modern piyade tüfeği, milli tank altay, insansız hava aracı anka, uzun ve orta menzilli tanksavar füze sistemleri gibi projeler hayata geçirildi.”
varlığını sürdürmek isteyen devletlerin, güçlü ordulara sahip olması gerektiğine değinen başkan altınsoy, “allah”a şükürler olsun türkiye cumhuriyeti, çok güçlü ve donanımlı bir orduya sahip. ordumuzu güçlü yapan en önemli unsursa, nitelikli insan unsuru, kahramanlığı, sahip olduğu yüksek ahlaki değerleri. bunlar bütün dünyanın dilindedir ama bu ordunun en gelişmiş silahlarla donatılması da siyasi iktidarların en temel görevlerindendir” dedi.
‘tÜrkİye 60 yildir hayalİnİ kurduĞu yerlİ  otomobİle kavuŞtu”
altınsoy, türkiye”nin 60 yıldır hayalini kurduğu kurulan yerli otomobile, cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan”la kavuştuğuna değindi. yerli otomobil ile türkiye”nin otomotiv sektöründe dünya çapında rekabet etme gücüne sahip olacağını ifade eden altınsoy, “türkiye için değil dünya pazarları için üretilmesi planlanan ve hedeflenen yerli otomobilin, türkiye”de üretilmesine vesile olan liderimiz recep tayyip erdoğan”ın ortaya koyduğu vizyonla otomotiv sektöründe dünya çapında rekabet etme gücüne sahip olacağız. yerli otomobilimize başta kamu kuruluşları olmak üzere tüm türkiye”den büyük talep geleceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Ön siparişlerin bir an önce başlamasını arzu ediyoruz. ak parti İl teşkilatı olarak bu alanda öncü olmayı ve yerli üretimi destekleme hedefiyle yapacağımız kampanyalarla ön sipariş vermeye hazırız. bu sürecin hızlandırılması halinde aksaray olarak bu heyecanı en üst noktada yaşayacağız” diye konuştu.
türkiye”nin ak parti ile güçlü yolculuğunu milletin desteği ile sürdüreceğini belirten başkan hüseyin altınsoy, “ak parti olarak 2002″den bu yana türkiye”mizi, aksarayımızı, ilçelerimizi, köylerimizi ve mahallelerimizi kalkındırmanın, geliştirmenin gayretinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Ülkemizin hasret kaldığı bütün hizmetleri başarıyla hayata geçirdik. tek gayesi ülkesinin geleceğini ve ülkesinin menfaatini düşenlerin birleştiği tamamı yerli ve milli olan cumhur İttifakımız ile birlikte tek amacımız, milletimizin gülen yüzünü görmek ve ülkemizi kalkındırmak. bin yıldır biz bu topraklarda, bir ve beraber olacağız demişiz. bu ahdimizi allah”ın izni ile milletimizin desteğiyle yerine getirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası