banner
Gündem

Ulu cami girişine Taşpınar Halısı asıldı

başkan dinçer: "ecdad yadigârı eserlerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz” selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden olan ulu camii, aksaray belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla daha da güzelleşiyor. geçtiğimiz aylarda aydınlatması yenilenen ulu..

Ulu cami girişine Taşpınar Halısı asıldı
banner

başkan dinçer: "ecdad yadigârı eserlerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz”
selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden olan ulu camii, aksaray belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla daha da güzelleşiyor. geçtiğimiz aylarda aydınlatması yenilenen ulu cami”de şimdi de giriş kapısında bulunan deforme olmuş halı tarihi dokuya uygun olan taşpınar halısıyla değiştirildi. aksaray belediye başkanı dr. evren dinçer konuyla alakalı şunları söyledi: “Şehrimizin merkezinde bulunan ve yılda binlerce insanın ziyaret ettiği tarihi ulu camimizi ihtişamına yakışır dokunuşlarla güzelleştirmeye devam ediyoruz. aksarayımızın önemli kültür miraslarından olan ulu cami”de camiler ve din görevlileri haftasında, cami girişinde bulunan deforme olan halıyı aksaray”ımızla özdeşleşmiş taşpınar halımızla değiştirdik. yenileme işleminin yanı sıra şehrimizin önemli figürlerinden aynı zamanda kültürümüzün nadide örneklerinden olan taşpınar halısının sergilenmesini de sağlamış olduk” dedi.
tarihi ulu cami”nin girişine asılan taşpınar halısı aksaraylılardan da tam not aldı. görüşlerini belirten vatandaşlar ecdadın bizlere miras bıraktığı ve günümüze kadar ulaşan tarihi simgenin yine aksaray”a özgü bir başka değerle süslenmesinin değerlerimize sahip çıkmak açısından önemli olduğuna vurgu yaptılar.

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası