banner
Gündem

Umut dolu gözlerle iş bekliyorlar

vücutlarının yapabileceği iş kapasitesini zorlayarak, alın teri ile evlerine ekmek götürebilmenin telaşına düşen onlarca işçi, sabahın erken saatlerinde daha gün ağarmadan evlerinden ayrılıyor. vücutlarının yapabileceği iş kapasitesini zorlayarak, alın teri..

Umut dolu  gözlerle iş  bekliyorlar
banner

vücutlarının yapabileceği iş kapasitesini zorlayarak, alın teri ile evlerine ekmek götürebilmenin telaşına düşen onlarca işçi, sabahın erken saatlerinde daha gün ağarmadan evlerinden ayrılıyor.
vücutlarının yapabileceği iş kapasitesini zorlayarak, alın teri ile evlerine ekmek götürebilmenin telaşına düşen onlarca işçi, sabahın erken saatlerinde daha gün ağarmadan evlerinden ayrılıyor. aksaray”da günlük yevmiye ile işe giden ve ertesi günü belli olmayan, ameleler çoğunlukla hamidiye mahallesi”nde bulunan bir işçi kahvesinde bulunuyor. kendilerini çalıştırmak için gelecek birilerini umut dolu gözlerle bekleyen ve pek çoğu civar köylerden gelen işçiler, çoğu zaman umduklarını bulamadan evlerine dönmek zorunda kalıyor. sabahın erken saatlerinde bu işçi kahvesine gelen ameleler, burada müşteri bekler gibi bekliyor. ameleye ihtiyacı olan ise buraya gelip, işçilerle sıkı bir pazarlığa oturuyor. taraflar arasında anlaşma sağlandığında ise kazmasını küreğini sırtına yükleyen amele, kendisini almaya gelen işverenin aracına binip, çalışacağı yere gidiyor. sabahtan akşama kadar çalışan amelelerin günlük yevmiyesi ise 70 ile 100 tl arasında değişiyor.
aksaray”da yaklaşık 45 yıldır çalıştığını belirten mehmet dinç, ramazan ayında günübirlik buraya sabahın erken saatlerinde gelip ev taşıma, inşaat ve benzeri işleri yapıyoruz. birde son yılarda afganlılar bu sektörde bir hayli çoğaldı. genel olarak afgan işçiler bizden daha az paraya çalıştığı için vatandaşlarda hali ile onları tercih ediyor. bizde arkadaşlarımızla beraber yevmiye değil de artık kabalada iş alıp yapıyoruz.”dedi. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası