banner
13

Uygunsuz plakalar ağır kusurlu sayılıyor

araç muayenelerinde standartlara uygun olmayan plakalar ağır kusur sayılırken, uygunsuz plakalı araçlar muayeneden geçmiyor. araç muayenelerinde uygulanan kusur tablosunda yapılan değişiklikle standartlara uygun olmayan plakaların, muayeneden geçemeyeceğini belirten aksaray Şoförler..

Uygunsuz plakalar  ağır kusurlu sayılıyor
banner

araç muayenelerinde standartlara uygun olmayan plakalar ağır kusur sayılırken, uygunsuz plakalı araçlar muayeneden geçmiyor. araç muayenelerinde uygulanan kusur tablosunda yapılan değişiklikle standartlara uygun olmayan plakaların, muayeneden geçemeyeceğini belirten aksaray Şoförler odası başkanı ayhan tüzün, konuyla ilgili detaylı bilgiler verdi. tüzün; “hızlı geçiş sistemin (hsg)”de yanlış ceza yazılmasına neden olan, plakalarda rakamların arasında vida bulunması, yazıların silik, italik veya kapatma şeklinde olması ağır kusur kapsamında değerlendiriyor. söz konusu düzenlemeyle plakalardaki yazı ve rakamların, karayolu trafik kanunu”nun tescil plakaları bölümünde belirtilen 11 santimetre genişliğinde, 52 santimetre uzunluğunda olmayan plakaların bulunduğu araçlar, tÜvtÜrk tarafından yapılan araç muayenesinden geçmiyor. bu nedenden dolayı bu ara plaka basım işimiz yoğunlaştı. plakayı biz Şoförler odası olarak çiftini 50 liraya yeniliyoruz.”dedi.
bunun yanında 7-24 saat çekici hizmeti verdiklerini belirten tüzün,” tüm aksaray halkına bu konuda yardımcı oluyoruz. günümüzde artık bütün araçlar sigortalı ve kaskolu bundan dolayı biz kasko şirketleri ile anlaşmamız var. türkiye”nin dört bir tarafına araç götürüyoruz ”dedi.
otoparklarda doluluk oranımız bir hayli yükseldi
tüzün, ”tüm türkiye”de olduğu gibi bizim şehrimizde de geçmişten bugünü otoparklarda bir araç birikimi var. Örnek verirsek 90 model bir araç otoparka çekilmiş yılardır atıl vaziyete bekliyor. araç sahipleri de bu araçları önemsemiyor. bizde de bu araçlar emanet olduğu için muhafaza ediyoruz. gelip araç çıkarmak isteyenlere de oda olarak elimizden gelen yardımı yapıyoruz. bunun yanında plakasız ve ruhsatsız motosiklet ise aşırı bir yoğunluk var. otoparklarımız bu durumlardan doluluk oranlarımız bir hayli yükseldi” dedi.  
tır ve kamyon garajına ilgi artıyor  
bunun yanında tır ve kamyon garajına da aksaray şoförler odası başkanı olarak işlettiklerini belirten tüzün,” aksaray belediyeden 2,5 yıllığına kiraladık. burada hem üyelerimize hem de türkiye”nin dört bir tarafından gelen kamyon ve tırcılarda hizmet veriyoruz. tır garajında 24 saat güvenliğimiz mevcut. kendi üyelerimizden günlük sadece 5 lira ücret alıyoruz. bu gün bir tırın tekere 2 bin lira bunun yanında bir depo mazotu 2-3 bin liraya doluyor. aküsü de ona kaza 2 -3bin liraya buluyor. mahalle aralarında araç sürücülerin aküler ile mazotları çalıyordu. biz bununda önüne geçmiş olduk. birde şehir içine tırların park etmesi yasak. biz şoför arkadaşlarımıza parka bırakıp gönül rahatlığı ile evine gidiyor. tır ve kamyon şoförlerinin ilgisi artıyor ”dedi.
bir yılda yeni 45 yeni galeri açıldı
2018 yılında çıkan bir yasa ile araç alım satımı yapan galerici esnaflarında kendilerine bağlandığını belirten tüzün,” yeni galericilik yapan esnafların kodu ulaşım geçtiği için artık bize üye oluyorlar. bir yılda 45 yeni galerici dükkânı açan esnafımızda bize kayıt oldu. bizde bu esnaflarımıza çekici hizmeti veriyoruz. Örnek verirsek esnafımız 3 araç alıyor ve birini kendi getiriyor. diğerlerini bizim araçlar sürekli gidip geldiği için diğer 2 aracı biz getiriyoruz” dedi” foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası