banner
Gündem

Vakıf arazileri konutlaşacak

vakıflar bölge müdürü nurullah osmanlı, 68 aksaray gazeteciler cemiyeti tarafından organize edilen basın buluşmalarına katılarak vakıf çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. osmanlı, ulu camiye ait vakıflar tarlası olarak bilinen, şimdiki saadet..

Vakıf arazileri konutlaşacak
banner

vakıflar bölge müdürü nurullah osmanlı, 68 aksaray gazeteciler cemiyeti tarafından organize edilen basın buluşmalarına katılarak vakıf çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi.
osmanlı, ulu camiye ait vakıflar tarlası olarak bilinen, şimdiki saadet güney ilköğretim okulu karşısındaki 30 dönümlük alanın 15 dönümünün kat karşılığı ihaleye çıkacağı hususunda bilgiler aktardı.
vakıflara ait tarlanın 15 bin metrekaresi için belirlenen plan ve proje dâhilinde konut bölgesi olması nedeni ile konut yapımı için kat karşılığı ihale edileceğini söyleyen osmanlı, “19 ekim tarihinde yapılacak olan ihaleye şehrimiz müteahhitlerinin ilgi göstermesi bekleniyor. ayrıca yine vakıflara ait tacin mahallesinde yeni hastane mevkiinde 7 dönümlük arsada aynı şekilde konut yapımı için kat karşılığı ihale edilecek. bu bölgenin ihalesinin ise 21 ekim tarihinde yapılacak”dedi.
proje gereği dükkân ve konutların mevcut arsalara oturumu konusunda özel bir proje ürettiklerini ifade eden osmanlı, “vakıf yeridir diyerek ihaleye girmek istemeyenler çıkabilir, vakıf eserleri veya vâkıfa ait gayrimenkuller kamuya ait değil bir şahıs malıdır” diyerek hatırlatmada bulundu.
osmanlı, yapılan projede dükkân ve daire sayılarının belirlenerek, birbiri içine giren bir proje değil, aksine yeşil alanları ve sosyal alanları ile gözde bir mekan olabilecek bir konum oluşturulacağının da altını çizdi. foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası