banner
Özel

Van’ın meşhur kahvaltısı Aksaray’da da sevildi

Aksaray’ın ilk ve tek kahvaltı salonu ‘Van Kahvaltı Sarayı’ yaz sezonunun açılmasıyla birlikte vatandaşların bir numaralı tercihi oldu. Kültürpark yakınlarında 3 kardeşiyle birlikte hizmet sektöründe bir atılım gerçekleştirerek yalnızca kahvaltı..

Van’ın meşhur kahvaltısı Aksaray’da da sevildi
banner

Aksaray’ın ilk ve tek kahvaltı salonu ‘Van Kahvaltı Sarayı’ yaz sezonunun açılmasıyla birlikte vatandaşların bir numaralı tercihi oldu.

Kültürpark yakınlarında 3 kardeşiyle birlikte hizmet sektöründe bir atılım gerçekleştirerek yalnızca kahvaltı üzerine bir işletme açan Çıtak ailesi Van’ın yöresel lezzetleriyle Aksaray’a özgü lezzetleri bir araya getirdi.

Yılın 12 kahvaltı üzerine hizmet veren işletme sabah 07.30’da misafirlerine kapılarını açıyor. Yaz sezonu akşam 18.30’ a kadar kış sezonu 16.30’a kadar hizmet veren işletme özel günlerde de vatandaşların yapmak istedikleri organizasyonlara ev sahipliği yapıyor.

‘AKSARAY’IN İLK VE TEK KAHVALTI SALONU’

Yaklaşık 7 yıldır hizmet sektöründe yer aldıklarını ifade eden işletme sorumlusu Selda Çıtak, “2016’da işletmemizi kurduk. O günden bugüne hizmet vermeye devam ediyoruz. Babamız ticaretle uğraştığı için biz de kardeşler olarak ticarete atılmak istedik ve bu işletmeyi açtık. Hizmet vereceğimiz alana karar verirken Aksaray’da ne eksik diye düşündük. Müstakil bir kahvaltı salonu olmadığını fark ettik. Aksaray’da sadece kahvaltı üzerine hizmet veren bir işletme yok. Hem Van kahvaltısı olarak ilk ve tek hem de yalnızca kahvaltı hizmeti verme anlamında işletmemiz ilk ve tek” dedi.

VAN’IN İLE AKSARAY’IN LEZZETLERİ BİR ARADA

Van yöresine ve diğer doğu bölgelerindeki lezzetleri işletmelerinde bulundurduklarından bahseden Çıtak, “Kavut ve Murta isimli iki yöresel lezzetimiz, yine yöresel ceviz reçeli, otlu peynir, el yapımı tereyağlarımız, ballarımız, reçellerimiz diğer peynir çeşitlerimiz tamamen oradan gelen ürünler. Yine Van yöresine ait köz biberli cacık çeşitlerimiz var. Bunların dışında Aksaray’ımıza özgü gözleme, sıkma, çeşitlerimiz, patates kızartması, kavurmalı yumurta ve isteğe göre hazırladığımız çeşitli omletlerimiz ve diğer lezzet burada. Ayrıca çocuklara da hitap edebilmek adına patates kızartması, sigara böreği, paçanga böreği gibi çeşitli lezzetlerimiz de mevcut. Serpme kahvaltının yanı sıra kahvaltı tabaklarımız, tost çeşitlerimiz, sıcaklarımız… Kahvaltıya dair ne ararsanız Van Kahvaltı Sarayında” diye konuştu.

‘TÜM ÜRÜNLERİMİZ YÖRESEL VE EV YAPIMI’

İşletmelerinde hiçbir ürünün paketli gıdadan hazırlanmadığına dikkat çeken girişimci Selda Çıtak şöyle konuştu: “Sigara böreğimizin gözlememiz ve sıkmamızın hamurunu kendimiz açarız. Hazır yufka kullanmayız. Burada üç kardeşimle birlikte çalışıyoruz. İşletmemiz tam bir aile işletmesi. Birçok sabit müşterimiz var, burada bir kez kahvaltı yapan mutlaka tekrar gelir. Biz ayrıca Aksaray’ı ve Kapadokya bölgesini gezmeye gelen turistleri de burada ağırlıyoruz. Kafile şeklinde geliyorlar.  200 kişilik kahvaltı hizmeti verdiğimiz zamanlar oldu. Bu ve benzer organizasyonlar için birkaç gün öncesinden haber vermeniz yeterli menü seçimi yaparak ve kaç kişi olduğunuzu bildirerek Van Kahvaltı Sarayı’nda bir kahvaltı organize edebilirsiniz. Önceden bildireceğiniz kahvaltı programları için zaman mefhumumuz yok. Sabah altıda kahvaltı yapmak isterseniz bildirirsiniz ve biz de ona göre hazırlığımızı yaparız. O saatte de hizmet verebiliriz. Doğum günü, nişan, kına, küçük kutlamalar, evlilik teklifleri gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapıyoruz. Kahvaltı saatimiz bittikten sonra organizasyon işlerini ayarlıyoruz. Gece 11-12’ye kadar hizmet verebiliyoruz. O süre zarfında sadece o organizasyon hizmeti veriyoruz.”

‘AKSARAY’DAKİ LEZZETLERİ AVRUPA’YA TAŞIDIK’

Kahvaltı hizmetinin dışında yöresel ürün satışının da işletme tarafından gerçekleştirilebildiğini vurgulayan Çıtak, “Ceviz reçelimiz, keçi sütünden elde ettiğimiz tereyağımız, kıtlama şekerimiz, otlu peynirimiz, balımız… Birçok yöresel ürünü buradan gelip satın alabilirsiniz. Yaz döneminde gurbetçilerimiz buradan yöresel lezzetlerden satın alıp yurtdışına götürüyorlar. Aksaray’daki lezzeti bu şekilde Avrupa’ya taşımış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

2016 yılında açtıkları işletmenin bir şubelik sistemine bağlı olduğunu söyleyen Çıtak, “Bizim ana firmamız Antep’de. Türkiye genelinde firmamızın 24 tane şubesi var. Biz bu ana firmamızdan gelen geleneksel yöntemlerle hazırlanın yöresel lezzetlerimizi işletmemizde sunuyoruz. Biz işletmemizi Aksaray’da açtıktan sonra Niğde ve Kayseri’de ayrıca civar şehirlerde de Van Kahvaltı Sarayı şubesi açıldı. Birçok işletmede kahvaltı üzerine çeşitli seçenekler var fakat Van kahvaltısındaki gibi bol çeşidin olduğu gerçek bir serpme kahvaltı hizmeti sunan bir işletme yok” dedi. Foto-Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası