banner
Gündem

Vicdanları sızlatan iddia

aksaray”da otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını talep eden bazı velilerin, okulun çıkış saatinde bir araya gelerek otizmli çocukları yuhaladığı iddiaları vicdanları sızlattı.  konuyla ilgili aksaray valiliği”nden yapılan açıklamada gerekli işlemlerin başlatıldığı..

Vicdanları sızlatan iddia
banner
aksaray”da otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını talep eden bazı velilerin, okulun çıkış saatinde bir araya gelerek otizmli çocukları yuhaladığı iddiaları vicdanları sızlattı. 
konuyla ilgili aksaray valiliği”nden yapılan açıklamada gerekli işlemlerin başlatıldığı belirtildi. 
otizmli bir öğrencinin velisi ise bu tür bir hadisenin yürekleri sızlattığını vurgulayarak; "oraya normal çocuklarının ellerinden tutup “otizmli çocukları istemiyoruz” diyerek slogan atan ailelere sormak istiyorum; o çocuklar sizin çocuklarınız olsaydı ne yapacaktınız? hiç düşündünüz mü siz orada toplanıp, eylem yaparken içerideki otizmli çocuklar ne düşündü?" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi. 
olay
mehmetçik İlkokulu”nda, 42″si özel eğitim öğrencisi olmak üzere toplam 334 öğrenci eğitim görüyor. aralarında otizimli öğrencilerin de bulunduğu 42 özel eğitim öğrencisinin, iddiaya göre diğer öğrencilerin velileri tarafından başka okula gönderilmesi istendi. Özel eğitim öğrenci velileri de buna tepki gösterdi. veliler arasında yaşanan tartışmalar da cep telefonu kameralarına kaydedilerek, sosyal medya da paylaşıldı. 
bunun üzerine harekete geçen aksaray valiliği, açıklamada bulundu. valilikten yapılan açıklama şöyle: “”Özel eğitim öğrencileri burada 5 yıldır öğretimlerine devam etmektedirler. bazı medya organlarında yayımlanan “aksaray”da otizimli çocuklar yuhlandı” haberi gerçeği yansıtmamakta olup, çocuklar okullarında normal öğretimlerine devam etmektedirler. 2020 yılı yatırım programında 12 derslikli bir Özel eğitim okulu planlanmış olup, konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır”” denildi.
milli eğitim bakanlığı”nın yaşanan olayların ardından konuyla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.(egemen gazetesi haber servisi)
banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası