banner
Gündem

“Yanınızdayız”

aksaray valiliği ve aksaray belediyesi tarafından 3 aralık dünya engelliler günü nedeniyle engelliler onuruna akşam yemeği programı düzenlendi.   engelli ve özel çocuklar için düzenlenen gecede engellilerden oluşan müzik topluluğu..

“Yanınızdayız”
banner

aksaray valiliği ve aksaray belediyesi tarafından 3 aralık dünya engelliler günü nedeniyle engelliler onuruna akşam yemeği programı düzenlendi.
 
engelli ve özel çocuklar için düzenlenen gecede engellilerden oluşan müzik topluluğu şarkılar söyledi. müzik dinletisinin yanında geceye özel şiirler okundu.
 
vali ali mantı, özel bir çocuk bağlama çalıp türkü söylerken mikrofonu eline alıp eşlik etti ve renkli görüntüler ortaya çıktı.
 
vali ali mantı konuşmasında birlik beraberlik vurgusu yaptı. birliğin ve beraberliğin önünde hiçbir engelin olmadığını söyledi. hayatta herkesin bir kaderini yaşadığını ifade eden vali ali mantı, sözlerine şu şekilde devam etti: “bu dünya imtihan dünyası. kimi malı ile kimileri evlatları, kimileri fiziksel görünümü, ruhsal durumu, makamı, bulunduğu mevki ile imtihan olur. Önemli olan bu imtihanı sabır ve sükûnet içinde geçirmek. Önemli olan insan tabiatına uygun şekilde yaşamak. İnşallah bu hoşgörü şehrimizde ve ülkemizde başladı”
 
‘engellİ İstİhdamini her zaman desteklİyoruz”
 
belediye başkanı evren dinçer ise: “engellilerin sosyal hayatta beklentilerini, taleplerini karşılamak için bizler her zaman hazırız. hükümetimizin engellilere yönelik birçok yatırım politikası oldu. engellilerin kamuda istihdam edilmesi, özel sektörde yer alması ile ilgili birçok hususta önemli gelişmeler oldu. bizde belediye olarak engelli istihdamı konusunda ödül aldık. ayrıca engelli istihdamını her zaman destekliyoruz” dedi. aksaray belediyesi engelli koordinasyon merkezinin yeni yerine taşınacağını ifade eden dinçer, önümüzdeki senelerde engelli koordinasyon merkezinin müstakil bir binada hizmet vereceğini sözlerine ekledi.
 
‘aksaray engellİ İstİhdaminda zİrveye çikti”
 
engelliler konfederasyonu ve derneği başkanı bekir kaya, emeği geçenlere teşekkür etti. kaya: “aksaray”da çok güzel işler oluyor. aksaray geçtiğimiz yıl türkiye genelinde engelli istihdamında zirveye çıktı. burada herkesin emeği var. bizleri unutmadığınızı gösterdiniz. bizleri kimseden ayırmadınız”  şeklinde konuştu.
 
konuşmaların ardından İş-kur tarafından dezavantajlı gruplara yönelik hibe desteği çek dağıtım töreni protokol üyeleri tarafından yapıldı.
3 aralık dünya engelliler günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla aksaray valiliği ve aksaray belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe: vali ali mantı, eşi işıl mantı, belediye başkanı evren dinçer, eşi merve dinçer, cumhuriyet başsavcısı İbrahim cansever, adalet komisyonu başkanı seyfullah sarıgül, emniyet müdürü murat kolcu, aile, çalışma ve sosyal hizmetler İl müdürü İsrafil aktürk, İl müftüsü cemalettin bal, İl milli eğitim müdürü h. Ömer kartal, İş-kur müdürü mahmut akkuş, engelliler derneği başkanı bekir kaya, aksaray belediyespor tekerlekli basketbol takımı oyuncuları, engelliler platformu üyeleri, engelli dernekleri temsilcileri, özel çocuklar ve aileleri, belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı. foto-haber: dilara çİftcİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası