banner
13

Yarım asırlık terzi mesaisi

aksaray”in 50 yillik terzİsİ mesleĞİnİ keyİfle sÜrdÜrÜyor aksaray”da yarım asırdır terzilik yapan 60 yaşındaki bestami sevindi”nin diktiği takım elbiseler kalitesiyle dünyaca ünlü markalarla yarışıyor. her gün gelişen teknoloji ile birlikte..

Yarım asırlık terzi mesaisi
banner

aksaray”in 50 yillik terzİsİ mesleĞİnİ keyİfle sÜrdÜrÜyor

aksaray”da yarım asırdır terzilik yapan 60 yaşındaki bestami sevindi”nin diktiği takım elbiseler kalitesiyle dünyaca ünlü markalarla yarışıyor.
her gün gelişen teknoloji ile birlikte hazır giyimin revaçta olduğu günümüzde 10 yaşında başladığı ve 50 yıldır devam ettirdiği terzilik mesleğinin son temsilcilerinden biri olduğunu belirten sevindi, "artık kimse çocuğunun terzi olmasını istemiyor. buda bizim mesleğimizin sonunu getirecek" dedi.
sevindi, "İlkokul bitti terziliğe başladım. o yıllarda okumak zordu. bu yüzden bir terzinin yanında çıraklık yaptım. mesleğim diğer meslekler gibi teknolojiye yenilmek üzere. çok şükür benim işlerim iyi ama meslek eskisi kadar iyi değil tabi ki. bide veresiye işi olmasa çok iyi olacak. çünkü veresiye çarkı döndürmemi engelliyor. asla kaliteden ödün vermediğim için tercih ediliyorum. haftada 2-3 takım elbise dikebiliyorum. diktiğim takım elbiselerin fiyatı kumaş bizden olursa 800 ile bin lira arasında. çok şükür bizim tezgâhtan çıkan takım elbiseler dünyaca ünlü markalarla yarışacak kaliteye sahip. İşler eskisi kadar iyi olmasa da mesleğimi sürdürmek bana ayrı bir keyif veriyor" dedi.
mesleğinin özen gerektirdiğini vurgulayan sevindi, yanında 20 kişi yetiştirdiğini dile getirdi. sevindi: “erkek terzisiyim ama kadın kıyafetlerde de tadilat yapıyorum” şeklinde konuştu. foto-haber: dilara çİftcİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası