banner
Gündem

‘Yatırımcı sayısı artıyor’

osb yÖnetİm kurulu ve mÜteŞebbİs heyetİ toplandi aksaray organize sanayi bölgesi yönetim kurulu toplantısı aksaray valisi osb yönetim kurulu başkanı ali mantı”nın başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. toplantıya osb yönetim..

‘Yatırımcı sayısı artıyor’
banner

osb yÖnetİm kurulu ve mÜteŞebbİs heyetİ toplandi

aksaray organize sanayi bölgesi yönetim kurulu toplantısı aksaray valisi osb yönetim kurulu başkanı ali mantı”nın başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.
toplantıya osb yönetim kurulu başkan vekili aksaray belediye başkanı evren dinçer, yönetim kurulu Üyeleri ramazan okutan, seyfettin karagöz ve osb müdürü ayhan ermiş katıldı.
osb 3″üncü genişleme alanı ve bölgede yatırım yapmak isteyen yatırımcıların durumu ve gelen taleplerin değerlendirildi. vali ali mantı; 3″üncü genişleme alanında yatırım yapmak isteyen yatırımcı sayısının çok olması nedeniyle parsel tahsislerinin kura yöntemi ile yapıldığını, yine önümüzdeki günlerde yer talebinde bulunan yaklaşık 122 yatırımcı için yeni kura çekimi yapılacağını söyledi.
bölgenin sorun ve ihtiyaçları ile yatırımcılardan gelen talepleri de değerlendirdiklerini kaydeden vali ali mantı, imkânlar ölçüsünde eksikliklerin giderilmesi için gayret gösterdiklerini ifade etti.
osb”de sokaklara aksarayli
Şehİtlerİn İsİmlerİnİn verİlecek
aksaray organize sanayi bölgesi müteşebbis heyet toplantısı vali ali mantı başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.
toplantıda osb”nin son durumu hakkında müteşebbis heyet Üyelerine bilgi veren osb müdürü ayhan ermiş; mevcut ve tevsii 1, 2 ve 3 ile osb genel alanının bin 298 hektar alana ulaştığını söyledi.
565 sanayi parseli bulunan osb”de 224 fabrikanın üretime geçtiğini, sanayi parseli tahsisi yapılan yatırımcı sayısının ise 392 olduğunu ifade eden ermiş bölgede istihdamın 12 bin 500 olarak gerçekleştiğini yapımı devam eden 26 fabrikanın tamamlanması ile bu sayının artacağını söyledi.
denetim kurulu raporunun görüşüldüğü toplantıda heyet üyelerinin görüşlerini alan vali ali mantı, aksaray osb”ye daha çok yatırımcının gelmesi ve istihdamın arttırılmasına yönelik çalışmaları hep birlikte sürdürdüklerini belirtti. müteşebbis heyet toplantısı gündeminde yer alan aksaray osb 3″üncü genişleme alanındaki bulvar ve sokaklara şehit isimlerinin verilmesi konusunda ortak görüş belirtilerek, belirlenecek bulvar ve sokaklara aksaraylı şehitlerin isimlerinin verilmesi kararlaştırıldı. yatırımcılardan gelen taleplerinde değerlendirildiği toplantıda 3″üncü genişleme alanından yer alan firmaların parsel tahsisi ödeme bedelinin süresi 24 aydan 36 aya çıkarılması alınan kararlar arasında yer aldı.
toplantıya müteşebbis heyet başkan vekili ticaret ve sanayi odası başkanı cüneyt göktaş, heyet üyeleri belediye başkanı evren dinçer, İl genel meclis başkanı mehmet tüzün, İl Özel İdaresi genel sekreteri ramazan altundağ, belediye meclis Üyesi yakup kadri perek, yakup Ülger, ticaret ve sanayi odası meclis Üyesi hasan hüseyin Ünver, yatırımcı Üyeler ramazan okutan, alparslan bayraktar, seyfettin karagöz, murat ulu, serdar Öngün, tamer yalvaç osb müdürü ayhan ermiş katıldı. (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası