banner
13

Yem zammı kasapların tezgahını da vurdu

aksaray”da artan yem maliyetlerinin ardından beyaz et ve kırmızı et fiyatları yükselişe geçti. fiyat artışlarının kasap tezgâhlarına yansımaya başladığını söyleyen murat teber, kasaplar olarak işlerin düşmesinden şikâyetçi olduklarını kaydetti. 30..

Yem zammı kasapların  tezgahını da vurdu
banner

aksaray”da artan yem maliyetlerinin ardından beyaz et ve kırmızı et fiyatları yükselişe geçti. fiyat artışlarının kasap tezgâhlarına yansımaya başladığını söyleyen murat teber, kasaplar olarak işlerin düşmesinden şikâyetçi olduklarını kaydetti.
30 yıldır kasaplık işi ile uğraşan teber, fiyatların ani artışı ile alakalı açıklamalarda bulundu. teber, “besiciler ve çiftçiler fiyatların yükselmesini yeme bağlıyorlar ve para kazanmadıklarını söylüyorlar. kesim fiyatları da yükselince otomatik olarak et fiyatları da yükseliyor. Şu an dana kesim 47 tl civarında. et fiyatı tekrar yükselişe geçti. kesimin ilerleyen günlerde 50 tl”ye bulacağına tahmin ediyoruz. biz kasaplar olarak kar marşımız belli. etin fiyatı ne kadar uygun olursa bizimde sürümümüz daha fazla olacak. en son artışlarla et fiyatının kasaplarda 100 tl”yi bulacak gibi gözüküyor. fiyatlar artıkça insanların et tüketimi düşüyor” dedi.
‘ fİleto fİyatlari tavan yapti”
tavuk fiyatlarının artan talep ile yükselişe geçtiğini ifade eden teber, bu dönemde en çok fileto tercih edildiğini dile getirdi. yaz dönemi mangal satışlarının hızlı olduğunu, bunun için de fiyatların yükselişe geçtiğini belirten teber, “eğitim-öğretim sonrası dönere talep çoğaldığı için fileto fiyatı zirve yaptı. Şu anda en çok fileto tercih ediliyor. güncel tavuk fiyatları; baget 25 tl, tavuk fileto 42 tl, kelebek 30 tl, kanat ise 32 tl”den tezgâhlarda yerini aldı. tezgâhımızdaki et fiyatları ise; dana parça et 70 tl, pirzola 83 tl, kol ile but ise 73 tl. mangal sezonunun sonuna geldiğimiz için, genel olarak kıyma ve kuşbaşı daha çok tercih ediliyor” dedi. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası