banner
Gündem

Yemek yarışmasında hünerler sergilendi

AKSARAY’DA 6.’SI DÜZENLENEN ‘AKSARAY YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI’NDA KATILIMCILAR MAHARETLERİNİ GÖSTERDİ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında Aksaray Valiliği öncülüğünde İl Kültür ve Turizm..

Yemek yarışmasında hünerler sergilendi
banner

AKSARAY’DA 6.’SI DÜZENLENEN ‘AKSARAY YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI’NDA KATILIMCILAR MAHARETLERİNİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında Aksaray Valiliği öncülüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde Aksaray Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde yemek yarışması düzenlendi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen programda yarışmacılar stantlarda yemeklerini tanıttı. Bütün stantları gezerek yemekler ile ilgili bilgi alan Aydoğdu, katılımcılara başarılar diledi.

Vali Aydoğdu “Şehrimizde yöresel yemek yarışması yapıldı. Geçmişten bugüne şehirlerimizde yapılan yemeklerin bugüne taşınması bence çok değerli. Bu tarz programlarda bu lezzetlerin geleceğe aktarılması açısından önemli bir noktada duruyor. 3 yıldır Aksaray’da görev yapıyorum. Tatmadığımız ve görmediğimiz yöresel yemeklere burada şahit olduk. Tarih ve kültür bugünde yaşayabilmelidir. Geçmişimizdeki bu değerlere sahip çıkarak geleceğimize mutlak suretle taşımımız gerekiyor. Kendi kültürümüzü burada görmüş olduk” dedi.

YARIŞMACILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yarışmada Aksaray’a özgü papara, çullama, Aksaray Tava, Mantarla Börek, İşkembe gibi çeşitli lezzetler yer aldı. 34 kişinin katıldığı Yemek yarışmasına Halk Eğitime bağlı ‘Aşçılık ve Aşçı Yardımcılığı’ kursundan 19 kişi katıldı.

Halk eğitime bağlı kursta iki aydır eğitim gören 49 yaşındaki yarışmacı Münevver Bekmezci, “Kendimi geliştirmek için halk eğitim merkezindeki Aşçılık kursuna başladım. Kursa başladığım günden beri yeni yemekler farklı tatlar öğrendim. Kendimi çok iyi geliştirdiğimi düşünüyorum. Kursumuzdan çok memnun kaldım. Bu kurstan sonra kendime güvenim arttı. Sosyal faaliyet olarak kursumuz hayatımı renklendirdi. Kurstaki arkadaşlarımızla birlikte Aksaray Yöresel Yemek Yarışmalarına katıldık. Çok keyifli bir süreç geçirdik. Elimizden gelenin en iyisini yaptık” dedi.

Jüri üyelerinin yemekleri tadıp değerlendirmesinin ardından verilen puanlarla en lezzetli 5 yemek seçildi. Yarışmacılara ödüllerini protokol üyeleri takdim etti.

Yarışmanın kazananları ise şu şekilde: Pınar Gül’ün ‘Çullama’ yemeği birinci, Nilgün Çopursan’ın ‘Gerdan’ yemeği ikinci, Nihal Oruç Tarhanalı isimli katılımcının ‘Yoğurt Yatağında Etli Madımak’ yemeği ise üçüncü oldu. Foto-Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası