banner
Gündem

Yeni mezarlığın kaba inşaatı tamamlandı

DİNÇER, ‘YENİ ŞEHİR MEZARLIĞIMIZ ŞEHRİMİZİN 50 YILINA HİZMET EDECEK’ Aksaray Belediyesi, Ervah ve Bedir Muhtar mezarlıklarının yetersiz kalması sebebiyle yapımına başladığı Yeni Şehir mezarlığında çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Aksaray’da nüfusun hızla..

Yeni mezarlığın kaba inşaatı tamamlandı
banner

DİNÇER, ‘YENİ ŞEHİR MEZARLIĞIMIZ ŞEHRİMİZİN 50 YILINA HİZMET EDECEK’

Aksaray Belediyesi, Ervah ve Bedir Muhtar mezarlıklarının yetersiz kalması sebebiyle yapımına başladığı Yeni Şehir mezarlığında çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

Aksaray’da nüfusun hızla artması, şehrin büyümesi ve gelişmesi ile ortaya çıkan ihtiyaçları gidermek için Gençosman Köyü yakınında Yeni Şehir Mezarlığı’nın yapımına geçtiğimiz günlerde başlanılmıştı.

Ervah ve Bedir Muhtar kabristanlıklarının yetersiz kalması, yeni mezarlık projesi yapımını zaruri hale getirdiği için başlanılan proje de toplamda 340 bin metrekarelik yeni mezar alanı oluşturuluyor.

Proje kapsamında belirlenen alan içerisinde defin ve mezarlık hizmetlerinin yapılabileceği bulunuyor.

Şehir mezarlığının kısa süre içerisinde tamamlanmasının planlandığını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yeni mezarlıktaki defin alanlarının bir kısmının yapımını tamamlandıklarını bildirdi.

Yeni Şehir Mezarlığında devam eden çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Dinçer şöyle konuştu: “Şehrin her alanında ihtiyaçları gidermeye devam ediyoruz. Ölüm oranlarının artması, salgın hastalıklar, nüfus artışı gibi durumlar yeni mezarlık projesi ihtiyacını beraberinde getirdi.

Vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına yeni mezarlık alanında farklı kategoriler planladık. Toplamda 29 bin adet mezar yerinin planlandığı projede aile mezarı, eş yanı mezarı, sıralı mezar, gazi mezar alanı, şehit mezarı, kimsesiz mezarı, çocuk mezarı alanları oluşturuyoruz.

Güvenliğin sağlanması için alan içerisindeki 12 farklı noktaya 30 adet kamera yerleştireceğiz. Mezar ziyaretleri ve defin işlemlerinde kullanılmak üzere 21 adet çeşme, ziyaret yapılırken sorun çıkmaması adına 70 adet aydınlatma direği ve 101 adet aydınlatıcının kurulumunu gerçekleştireceğiz.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası