banner
Gündem

‘Yeniden Yeşil Aksaray için çalışıyoruz’

Şehrin yeşil alan varlığını artırmak için kent genelinde başlatılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında yaklaşık 30 farklı türdeki ağaç çeşidi toprakla buluşturuluyor. Şehir genelindeki ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı..

‘Yeniden Yeşil Aksaray için çalışıyoruz’
banner

Şehrin yeşil alan varlığını artırmak için kent genelinde başlatılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında yaklaşık 30 farklı türdeki ağaç çeşidi toprakla buluşturuluyor.

Şehir genelindeki ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Biz güzel Aksaray’ımızı daha huzurlu, daha mutlu, daha yaşanabilir bir şehir olması için, çocuklarımıza daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için projelerimizi uzun vadeli olarak planlıyor ve hayata geçiriyoruz. İşte Kalanlar Millet Bahçesi, Fatih Millet Bahçesi, parklar ve yeşil alanlar bunun en güzel örneklerindendir. Sokaklarımızı çeşitli türden ağaçlar ve süs bitkileri ile süslüyoruz. Yeniden Yeşil Aksaray için çalışıyoruz” dedi.

İKLİM KOŞULLARI GÖZ

ÖNÜNDE BULUNDURULUYOR

Millet bahçelerinde, parklarda, kaldırımlarda ve orta refüjlerde bulunan yeşil alanlara yılın her mevsiminde fidan dikimi gerçekleştiren Aksaray Belediyesi ekipleri yetişebilecek en uygun ağaç türlerini dikiyor. Ağaçların dikileceği alanın toprak yapısı, eğimi, iklim koşulları ve sulama imkânları göz önünde bulundurularak dikilecek ağacın türü tercih ediliyor.

Ekipler Aksaray’ın yeşil alanlarına uyum sağlayacak olan akçaağaç çınar yapraklı, akça şeker, leylandi, mavi servi, dişbudak, süs elması, süs eriği, çınar batı, süs kirazı, sofora süs armudu, akasya, mazı, ıhlamur, kanzan kirazı gibi türlerini dikiyor. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası