banner
13

Yerli ürün tüketmenin önemi anlatıldı

“tutum, yatırım ve yerli malı” haftası aksaray fatih sultan mehmet ortaokulu 7/f sınıfı öğrencileri tarafından coşkulu bir şekilde kutlandı. yerli malı üretimi ve kullanımı yanında tutumlu olma bilincinin küçük yaşlardan..

Yerli ürün tüketmenin  önemi anlatıldı
banner

“tutum, yatırım ve yerli malı” haftası aksaray fatih sultan mehmet ortaokulu 7/f sınıfı öğrencileri tarafından coşkulu bir şekilde kutlandı.
yerli malı üretimi ve kullanımı yanında tutumlu olma bilincinin küçük yaşlardan itibaren oluşturulmasının amaçlandığı etkinlik kapsamında öğrenciler, veliler tarafından hazırlanan yiyecekleri arkadaşları ile paylaştılar.
1946″dan beri kutlanan ‘tutum, yatırım ve yerli malı” haftası, ekonomik krizlerin yaşanmaması, yabancı ülkelere aşırı para akışının önüne geçilmesi ve toplum olarak bilinçli tüketicilik kavramının yayılması için oldukça önemli.
aksaray fatih sultan mehmet ortaokulu 7/f sınıfı öğrencileri yerli malı etkinlikleri kapsamında evlerinde aileleri ile yaptıkları yiyecekleri okula getirdiler. yapılan yiyecekleri arkadaşlarıyla, öğretmenleri ve diğer sınıflardaki öğrencilerle paylaşan çocuklara, yerli ürün tüketmenin önemi anlatıldı.
7/f sinifi ÖĞrencİlerİ Şunlari kaydettİ
etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren 7/f sınıfı öğrencisi azra Şahin: “bugün yerli malları tüketmenin önemini konuştuk öğretmenimizle birlikte ve evlerimizde yaptığımız yiyecekleri paylaştık. paylaşmanın da çok önemli olduğunu gördük, mutlu olduk” dedi.
elif nur coşkuner: yerli malı yaptık çok keyifliydi, yiyeceklerimizi paylaştık eğlendik herkesin yemekleri çok güzel olmuştu” şeklinde ifade etti.
sümeyye nur söyler: “birbirimize yardım ettik masa hazırladık, yiyecekler bittikten sonra da etrafı topladık. yardımlaştık ve paylaştık” dedi.
ecem berra ekici ise: “çok keyifliydi, herkesle paylaştık arkadaşlarımızın da bizim de karnımız doydu. paylaşmayı öğrendik” diye konuştu. foto-haber: dilara çİftcİ
 
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası