banner
13

Yoğurtçuluk mesleği ile yıllara meydan okuyorlar

‘İŞİnİzİ severek yaparsaniz her zaman kazanirsiniz” aksaray”da 71 yaşındaki mustafa ve 67 yaşındaki döne kızıl çifti, günde yaklaşık 12 saat emek vererek yayladaki koyunların sütünden yaptıkları el emeği organik yoğurtları satarak geçimlerini..

Yoğurtçuluk mesleği ile  yıllara meydan okuyorlar
banner

‘İŞİnİzİ severek yaparsaniz her zaman kazanirsiniz”
aksaray”da 71 yaşındaki mustafa ve 67 yaşındaki döne kızıl çifti, günde yaklaşık 12 saat emek vererek yayladaki koyunların sütünden yaptıkları el emeği organik yoğurtları satarak geçimlerini sağlıyor.
eskil ilçesine bağlı eşmekaya beldesi büyükerdoğdu yaylası”nda yaşayan 7 çocuk, 18 torun sahibi kızıl çifti, küçük yaşlarda başladıkları koyun sütünden yoğurt üretimini ilerleyen yaşlarına rağmen severek devam ettiriyor.
bu yıl koyun yoğurdu sezonuna mart ayı ile başladıklarını belirten döne kızıl, “ekim ayı itibariyle de sezonun son yoğurtlarını getirerek sezonu kapattık. bu sezon koyun yoğurduna yoğun bir talep oldu. aksaray”da bizi tanıyan kişiler ‘meşhur yoğurtçu geldi” diye yoğurdu bizden alıyorlar. son yıllarda kazandığımız yoğurt parasını biriktirip kendimize sıfır bir daire aldık. tabi bunu almak kolay olmadı. bu yoğurtları yapıp satmak için günlük ortalama 150 -200 kilometre yol yapıyoruz. birde bu işi biz ailecek yapıyoruz. İşinizi severek yaparsanız her zaman kazanırsınız. artık köylerde birçok kişi koyun sütünü direk kuzulara emziriyor. kendi peynir ve yoğurdu bile başkasından satın alıyor. çünkü zorlu ve meşakatlı bir iş. biz bu yaşta bu işi sürdürüyoruz. kış dönemini köyde dinlenerek geçireceğiz. “dedi. foto- haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası