banner
13

‘Zamanında her şeyin bir kıymeti vardı’

aksaray”da yıllarını terziliğe veren mustafa ulu, terzilik mesleğinin durumu hakkında bilgi verdi. 63 yıldır terzilik yapan mustafa ulu, kazancın düşük olmasının gençleri bu meslekten uzaklaştığını söyledi. gençlerin terzilik mesleğini öğrenmesinin,..

‘Zamanında her şeyin  bir kıymeti vardı’
banner

aksaray”da yıllarını terziliğe veren mustafa ulu, terzilik mesleğinin durumu hakkında bilgi verdi.
63 yıldır terzilik yapan mustafa ulu, kazancın düşük olmasının gençleri bu meslekten uzaklaştığını söyledi. gençlerin terzilik mesleğini öğrenmesinin, yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak, el becerilerinin gelişmesini sağlamak adına iyi bir deneyim olduğunu ifade eden, ulu, “eskiden aileler çocuklarının bir zanaat öğrenmesi için buraya getirirdi. burada 50″den fazla eleman yetiştirdim. burada çalışmış 20″ye yakın kızımızı da buradan gelin olarak çıkarttım. aralarında bu işi sürdürenler var fakat birçoğu bu işi yapmayı bıraktı. terzilik biter diyorlar fakat bu meslek insan var olduğu sürece devam eder” dedi.
‘terzİlİk çok İyİ bİr meslektİ”
son 5 yıl öncesine kadar terzi olan ulu, şu an terzi malzemesi satarak mesleğini sürdürüyor.  babasının kendisini terzide çalışması için çırak olarak verdiğini söyleyen ulu, ” İlkokulu bitirdiğim gün terziye çalışmak için geldim. zamanın da terzilik çok iyi bir meslekti. ben evde oturmayı hiç sevmem, onun için bu işi bırakmıyorum. yaşımın ilerlemiş olmasından dolayı dikim işini bıraktım. bu işe yeni başlayan elemanıma da işin nasıl olduğunu gösteriyorum” diye konuştu.
‘çok çeŞİt var fakat
bİr deĞerİ yok”
elinde binin üzerinde terzi malzemesi olduğunu vurgulayan ulu, civardaki birçok terzinin alışverişi kendisinden yaptığını kaydetti. dükkânında en çok çıtçıt, düğme, vatka, tela, fermuar gibi malzemelerin satıldığını dile getiren ulu şöyle konuştu; “fermuarın aşağı yukarı 20 tane çeşidi var. zamanında her şeye para yetmiyordu bu yüzden elimizde bulunan her bir ürün çok kıymetliydi. Şimdi çok çeşit var fakat bir değeri yok” şeklinde konuştu. foto-haber:senanur temÜr

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası