banner
Gündem

Zarar gören çiftçilere 1 milyon 200 bin TL ödenek

2019 yılında 5 defa dolu afeti yaşayan aksaray”da çiftçilerin ürünleri zarar gördü.  çiftçilerin bu zararının giderilmesi için 1 milyon 200 bin tl ödenek ayrıldı. 2019 yılında 5 defa dolu afeti..

Zarar gören çiftçilere 1  milyon 200 bin TL ödenek
banner

2019 yılında 5 defa dolu afeti yaşayan aksaray”da çiftçilerin ürünleri zarar gördü.  çiftçilerin bu zararının giderilmesi için 1 milyon 200 bin tl ödenek ayrıldı.
2019 yılında 5 defa dolu afeti yaşayan aksaray”da çiftçilerin ürünleri zarar gördü.  çiftçilerin bu zararının giderilmesi için 1 milyon 200 bin tl ödenek ayrıldı.
6″ncı ayda başlayan dolu afeti en son 8″inci ayın 20″sinde gerçekleşti. yaklaşık 25 bin dekar alanda özellikle katma değeri yüksek olan ayçiçek, mısır ve şekerpancarında yüzde 10 ile yüzde 100 arasında zarar veren afet sonrası çiftçiler mağduriyetlerini aksaray tarım ve orman müdürlüğüne bildirdi.
olayın olduğu ilk gün vali ali mantı”nın yanına gittiğini belirten aksaray tarım ve orman müdürü bülent saklav; “valimizin bilgisi dâhilinde olay yerine gittik. basın mensuplarımızın hepsi oradaydı. ulusal basında da duyuruldu. olay yerinde ön tespitlerimizi yaptık. sayın vekillerimizin, stk başkanlarımızın, ziraat odası başkanımızın, ticaret borsamızın ve koyun keçi birliği başkanımızın desteği ile bu zararı bildirdik. sayın valimizin imzası ve talimatı ile cumhurbaşkanlığımızdan ödenek istedik. aksaray”ımıza 1 milyon 200 bin tl ödenek geldi. hesaplamalarımızı yapıyoruz. sayın cumhurbaşkanımıza sayın bakanımıza bizi ve bu konuda ilimizi destekledikleri için çok teşekkür ediyoruz.” dedi. foto-haber: dilara arslangedİklİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası