banner
Gündem

14 bin dekar tarımsal üretime kazandırılacak

aksaray”da 423 çİftçİye tohum daĞitimi yapildi aksaray valiliği himayesinde tarım ve orman İl müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında 423 çiftçiye tohum dağıtımı yapıldı. dağıtılan tohumlarla 14 bin dekar atıl ve..

14 bin dekar tarımsal  üretime kazandırılacak
banner

aksaray”da 423 çİftçİye tohum daĞitimi yapildi

aksaray valiliği himayesinde tarım ve orman İl müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında 423 çiftçiye tohum dağıtımı yapıldı. dağıtılan tohumlarla 14 bin dekar atıl ve nadasa bırakılmış alan tarıma kazandırılacak. tarımsal üretimin artması için gerekli çalışmaları yaptıklarını aktaran vali  hamza aydoğdu, özellikle aspir, kuru fasulye ve yağlık ayçiçeğine olan taleple üretimin artmasının daha da önem kazandığını vurguladı.

 

 

‘tarimin baŞkentİ olacaĞiz”

pandemi sürecinde toprağın değerinin anlaşıldığını ifade eden aydoğdu, “elimizdeki bazı nimetlerin kıymetini musibet gelmeden bilemeyiz. pandemi sürecinde bunu çok iyi anladık. toprakla birlikte ön plana çıkan tarım ve gıda sektöründe aksaray”ımız çok bereketli topraklara sahip. aksaray”ın 9 tane ürünü türkiye”de ilk on sırada yer alıyor. bitkisel üretimde türkiye”de 2. sıradayız. tarımın başkenti olma konusunda aksaray emin adımlarla ilerliyor” diye konuştu.

‘sİzlerİn hakkini gÖzeteceĞİz”

Üretilen ürünlere de sahip çıkılması gerektiğini söyleyen aydoğdu; “cumhurbaşkanımızın talimatıyla birlikte pandemi sürecinde vatandaşımız ne problem yaşadıysa aynı zamanda proaktif bir şekilde onunla ilgili tedbirler alındı. bu anlamda aksaray öncü ve model bir şehirdir. bütün yerel ve şubesi olan marketlerin hepsiyle konuştuk. sizlerin hakkını ve hukukunu beraber koruyacağız. çiftçinin hakkı zayi olursa devlet gelir sizden bunun hesabını sorar diye hepsini tek tek uyardık” dedi.

‘tarim alani daha da genİŞleyecek”

proje ile ilgili genel bilgiler veren tarım ve orman İl müdürü bülent saklav, 2 milyon lira tutarında 80 ton tohumun yüzde 75 hibeyle dağıtıldığını aktardı. saklav; “valimizin himayesinde, bakanlığımız, il özel idaremiz ve il genel meclisimizin katkılarıyla sağlanan tohumları dağıtmaya başladık. 254 çiftçimize 42 ton nohut dağıtımı yapıldı. 423 çiftçimize yaklaşık 20 ton aspir tohumu, 5 ton ayçiçek tohumu ve 13 ton kuru fasulye tohumu dağıtıldı. bu tohumların toprakla buluşmasıyla yaklaşık 14 bin dekar atıl ve nadasa bırakılmış tarım arazisi tarıma kazandırılmış olacaktır” diye konuştu. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası