banner
Esnaf

40 yılını bisiklet tamirine adadı

aksaray”da 1978 yılından beri bisiklet tamirciliği yapan 59 yaşındaki bisiklet ustası kadir dikbaş, ustasından devraldığı mesleğini, sabır ve özveriyle 40 yıldır sürdürüyor.  aksaray”da 1978 yılından beri bisiklet tamirciliği yapan 59..

40 yılını bisiklet  tamirine adadı
banner

aksaray”da 1978 yılından beri bisiklet tamirciliği yapan 59 yaşındaki bisiklet ustası kadir dikbaş, ustasından devraldığı mesleğini, sabır ve özveriyle 40 yıldır sürdürüyor.  aksaray”da 1978 yılından beri bisiklet tamirciliği yapan 59 yaşındaki bisiklet ustası kadir dikbaş, ustasından devraldığı mesleğini, sabır ve özveriyle 40 yıldır sürdürüyor. mesleğinin kendisi için “yaşam tarzı” haline geldiğini belirten dikbaş, bu sayede günlük hayatın stresinden de uzaklaşma imkanı buluyor. İlkokulu bitirdikten sonra mesleğe başladığını belirten dikbaş, o gün bugündür mesleğini severek icra ettiğini belirtti.
‘onlarca çırak yetiştirdim”
İnsanların yıllarca kullanmadıkları bisikletleri onarım için kendisine getirdiğini dile getiren dikbaş, “müşteri bisikleti buraya bırakıp gidiyor. ben, baştan aşağı elden geçiriyorum. lastik yamalarını yapıyorum. gerekirse lastikleri değiştiriyorum. hareketli aksamları yağlıyorum. değiştirilmesi gereken parçalar varsa onları değiştiriyorum. güvenli bir sürüş için jant ayarlarını yapıyorum. küflenmiş, paslanmış bisikletleri boyuyorum” diye konuştu. yaz mevsiminde işlerinin arttığını, günde yaklaşık 30-40 bisiklet onardığını belirten dikbaş, şimdiye kadar onlarca yakın çırak yetiştirdiğini söyledi. yanında yetiştiren çırakların kimisinin dükkan açtığını aktaran dikbaş, bazılarınınsa mesleği bırakarak memur olduğunu anlattı.
‘günlük yaşamın stresini atıyor”
haftanın 6 günü, sabah 9″dan akşam 6″e kadar atölyesinde çalıştığına işaret eden dikbaş, “mesleğimi seviyorum. halimden memnunum. zaten bir mesleği yapmak ancak sevmekle mümkün olur. cenab-ı allah ömür verdiği sürece de devam etmek istiyorum. yaşım da ilerliyor ama sağlıklı olduğum sürece çalışmak istiyorum."dedi.
‘bisiklet kullanımı
her geçen yıl arıtıyor”
bisiklet tamirciliğini “yaşam tarzı” olarak nitelendiren dikbaş, sözlerini şöyle tamamladı: “hem vaktimi dolu dolu geçiriyorum hem de emekli maaşımın yanı sıra, bu iş bana ek gelir de sağlıyor. benim kahvehaneye gitme alışkanlığım yok. boş durmayı hiç sevmiyorum. mesleğim sayesinde günlük hayatın stresinden de kurtulma imkanı buluyorum.bunun yanında aksaray”da bisiklet kullanımı her geçen yıl arıtıyor.bizde yılın 12 ayı aksaray halkına hizmet vermeyi sürdürüyoruz. "dedi. foto-haber: ali furat 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası