banner
Gündem

47 üniversiteden genç tarihçiler 90 bildiri sundu

  aksaray Üniversitesi (asÜ) rektör yardımcısı prof. dr. hacı murat yılmaz, tarihin bir bakıma sosyal bilimlerin laboratuvarı konumunda olduğunu söyledi.     aksaray Üniversitesi (asÜ) rektör yardımcısı prof. dr. hacı..

47 üniversiteden genç  tarihçiler 90 bildiri sundu
banner

 
aksaray Üniversitesi (asÜ) rektör yardımcısı prof. dr. hacı murat yılmaz, tarihin bir bakıma sosyal bilimlerin laboratuvarı konumunda olduğunu söyledi.  

 
aksaray Üniversitesi (asÜ) rektör yardımcısı prof. dr. hacı murat yılmaz, tarihin bir bakıma sosyal bilimlerin laboratuvarı konumunda olduğunu söyledi.
merkezİnde ÖĞrencİlerİn olduĞu etkİnlİklerİ Önemsİyoruz
beşincisi bu yıl gerçekleştirilen “genç tarihçiler Öğrenci çalıştayı” açılış töreninde konuşan rektör yardımcısı, asÜ”nün genç bir üniversite olduğunu ancak hızlı şekilde ilerlediğini belirtti. bilimsel etkinliklerin yanı sıra üniversitelerin sosyal ve kültürel çalışmalara da öncülük etmesi gerektiğini anımsatan prof. yılmaz, “rektörlük olarak bu gibi çalışmalara imkânlar dâhilinde destek olmaya çalışıyoruz. merkezinde öğrencilerin olduğu topluluk faaliyetlerini önemsiyoruz. bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. tarih, milletleri millet yapan en önemli değerdir. geçmişle gelecek arasında bir bağ kurar. tarih, sosyal bilimlerin laboratuvarıdır” dedi. sabire yazıcı fen edebiyat fakültesi dekanı prof. dr. yusuf yakar da, her bir ferdin bastığı zemin olan geçmiş birikimin, bugünü tahlil edebilmek ve bu kudretle de yarına ışık tutabilmek için olmazsa olmaz şartlardan olduğunu vurguladı. yakar, bu birikimin ortaya çıkarılabilmesinin ilmi zeminini tarihçilerin temin ettiğinin altını çizdi.
çaliŞtaya olan katilim her geçen yil bİraz daha artiyor
düzenleme kurulu adına konuşan doç. dr. fatih tuğluoğlu, etkinliğin giderek daha çok tanındığını ve her yıl daha fazla öğrencinin katılım sağladığını ifade ederek, “bu yıl 20 oturumda 90 bildiri sunulacak. geçen yıl 52 bildiri sunulmuştu. oturumlara farklı şehirlerden gelen akademisyenler başkanlık edecek ve 47 farklı üniversiteden lisans ve lisansüstü öğrenciler, ilk çağdan en yakın tarihe kadar çeşitli konularda yaptıkları araştırmaları sunacaklar. araştırma yapabilme, tespit edilen bilgileri anlamlı bir sonuca ulaştırma ve değerlendirebilme becerilerini genç arkadaşlarımıza kazandırmayı umuyoruz” dedi. İl kültür ve turizm müdürü mustafa doğan da, aksaray”ın tarihi, kültürü ve medeniyet birikimleri üzerine yapılan her çalışmayı önemsediklerini belirtti. asÜ”nün bu alanlarda gücünü ciddi manada hissettirdiğini anlatan doğan, “aksaray tarihi ve kültürel bakımdan çok güçlü bir şehir; pek çok alanda da hızla ilerliyor. bu şehrin inşasında asÜ de var. hocalarımıza minnettarız. aksaray”a çok kıymetli hizmetler sunuyorlar. Üniversitemiz şehirdeki gücünü giderek hissettiriyor. İnşallah gelecek yıllarda bunu çok daha iyi göreceğiz. aksaray”ın çalışılmamış ve araştırılmamış konusunun kalmayacağını düşünüyoruz” dedi.
İktisadi ve İdari bilimler fakültesi konferans salonu”ndaki açılış töreninin ardından sunumlar fen edebiyat fakültesi konferans salonu”nda devam etti. (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası