banner
Gündem

6 aylık suyumuz kaldı

AKSARAY BELEDİYESİNDEN SU TASARRUFU İÇİN ANLAMLI FARKINDALIK ÇALIŞMASI Aksaray Belediyesi iklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle şehrin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Mamasın Barajı’nda 6 aylık su kaldığını açıkladı. SU SEVİYESİ YÜZDE..

6 aylık suyumuz kaldı
banner

AKSARAY BELEDİYESİNDEN SU TASARRUFU İÇİN ANLAMLI FARKINDALIK ÇALIŞMASI

Aksaray Belediyesi iklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle şehrin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Mamasın Barajı’nda 6 aylık su kaldığını açıkladı.

SU SEVİYESİ YÜZDE 18’ DÜŞTÜ

Devlet Su İşleri tarafından 1965 yılında işletmeye alınan Mamasın Barajı, 214 bin dekarlık tarım arazisinin sulanmasıyla birlikte, şehrin içme suyu ihtiyacını karşılıyor. 165 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip barajda, kentin az yağış alması nedeniyle su seviyesi yüzde 18 oranına kadar düştü. Türkiye’nin en az yağış illeri arasındaki Aksaray’da belediye ekipleri, suyun dikkatli kullanımı ve israf edilmemesi için anlamlı bir farkındalık çalışmasına imza attı. Kent meydanına kurulan stantta üzerinde son 50 yılın hazinesi yazan bir kutu konuldu. Kalabalık eşliğinde açılan kutudan bir şişe su çıktı. Stant etrafında toplanan kalabalık tasarrufun ne denli önemli olduğunu gördü.

SUYUMUZU İDARELİ KULLANALIM

Belediye çalışanı Beyzanur Gök, “4 Aralık Su Kayıpları Günü’ne dikkat çekmek için bir proje gerçekleştirdik. Meydana stant kurarak bir kutu koyduk. Kutunun içinde son 50 yılın hazinesi olduğunu söyledik. Standımızı gören vatandaşlar meraklı gözlerle ne olduğu sordular ve çeşitli tahminlerde bulundular. Su farkındalığına dikkat çekmek için kutunun içinden suyu çıkardık. Dünyanın yüzde 70’nin sularla kaplı olduğunu ancak içme suyunun kısıtlı olduğunu vurguladık. Şehrimizin de kuraklıktan nasibini aldığını ve içme ve tarım için kullanılan suyun yarısının Mamasın Barajı’ndan elde edildiğini ve Barajda ise su seviyesinin yüzde 18 kadar düştüğünü ve sadece kaynak olarak burayı kullanırsan sadece 6 aylık suyunun kaldığını ve bu suyun idareli kullanılması gerektiğini kesinlikle tasarrufa yönelmemizi hatırlattık.” dedi. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası